U bevindt zich hier:   Verloskunde  Kraamperiode  Redenen langer verblijf

Redenen langer verblijf

Als het na de bevalling goed gaat met u en uw baby, mag u binnen 24 uur naar huis. Maar het kan ook zijn dat er redenen zijn dat u langer in het ziekenhuis moet blijven. Soms is het vooraf al bekend dat u langer moet blijven.

Mogelijke redenen kunnen zijn:

  • hoge bloeddruk tijdens de zwangerschap;
  • de vliezen waren langer dan 24 uur voor de geboorte gebroken;
  • de baby heeft in het vruchtwater gepoept.
  • De baby is geboren via een keizersnede.

Als u in het ziekenhuis moet blijven, om wat voor reden dan ook, blijft uw baby zoveel mogelijk bij u. Dat is goed voor de binding tussen u en uw kind. De duur van de opname hangt af van uw herstel. Na een normale bevalling is dit meestal één of twee dagen en na een keizersnede drie of vier dagen. Op de kraamafdeling liggen ook zwangere vrouwen. Kraamvrouwen en zwangeren liggen in principe niet op dezelfde kamer.


Clip-on-crib wiegjes

De kraamafdeling beschikt over enkele clip-on-crib wiegjes. Dit zijn wiegjes die aan het bed van de moeder worden bevestigd. Hierdoor wordt het contact tussen moeder en baby geoptimaliseerd. Het kribje is een wiegje in de vorm van een halve cirkel en is met een eenvoudig mechanisme aan het bed van de moeder te hangen.

Moeder en kind liggen op deze manier dicht bij elkaar en kunnen elkaar aanraken zonder tussenkomst van een verpleegkundige. Het geven van borstvoeding is makkelijker doordat de baby dichtbij ligt. Vooral na een keizersnede, als de moeder een aantal dagen weinig mobiel is, heeft het kribje grote voordelen. De moeder kan zonder hulp de baby bij zich nemen en weer terugleggen.

  • Smiley gezinsgerichte zorg