U bevindt zich hier:   Voeding & bewegen

Voeding & bewegen

Aandacht voor voeding en bewegen is een onmisbaar onderdeel van onze zorg. Onze patiënten merken dat door een uitstekende voedingsservice en een goed advies, gebaseerd op de nieuwste inzichten uit (eigen) wetenschappelijk onderzoek.


Unieke maaltijdservice

 

Infotheek

 
Via onze maaltijdservice At Your Request kunt u eten en drinken wanneer u wilt en zelf kiezen wat u wilt.    In de centrale hal van het ziekenhuis vindt u de infotheek. Hier geven wij informatie over voeding en bewegen bij ziekte en herstel.
 

Beweegtips

 

Vitamine-check

 
Wij bieden handvatten om zelf te bouwen aan een gezonde leefstijl. Deze simpele tips kunt u direct toepassen.
 
  Doe de vitamine-check en ontvang een persoonlijk voedingsadvies waarmee u uw vitaminewaarden op peil brengt en houdt.
(samenwerking met Wageningen University)
 

Buurtsportcoach

 

Ouderen

 
Bewegen is belangrijk, om ziekte te voorkomen of om weer fit te worden tijdens of na ziekte. De buurtsportcoach is de intermediair tussen de patiënt en sportfaciliteit in zijn/haar omgeving.   Goede voeding en bewegen is erg belangrijk, vooral voor ouderen. Informatie over gezonde voeding geven wij zoveel mogelijk.
 
 

Gevoed met kennis

 

Alliantie Voeding

 
Gevoed met kennis biedt een schat aan informatie over ondervoeding, parenterale voeding en sondevoeding.   Sinds 2007 werken Ziekenhuis Gelderse Vallei en Wageningen University samen in Alliantie Voeding in de Zorg.