U bevindt zich hier:   Opname in het ziekenhuis  Goed om te weten

Goed om te weten

centrale halRookvrij

Wij zijn een gezondheidsinstelling en daarom geldt in het gehele ziekenhuis een rookverbod. Patiënten en bezoekers kunnen buiten naast de hoofdingang roken.


Gedeelde kamers

Ziekenhuis Gelderse Vallei wil het aantal beschikbare bedden zo goed mogelijk bezetten. Daarom deelt u meestal een patiëntenkamer met zowel mannen als vrouwen. Als u hiertegen bezwaar heeft, laat dit dan weten aan de afdeling opname.

Wilt u een een- of tweepersoonskamer?  
Lees verder voor meer informatie.
(let op: u gaat naar een andere website)


Bezoek

Met doorlopende bezoektijden is het belangrijk teveel drukte voor uzelf en uw kamergenoten te vermijden. Meer dan twee bezoekers per keer is niet toegestaan.


Medicijnen

In het ziekenhuis worden soms andere medicijnen gebruikt dan u thuis gewend bent. Soms is alleen de naam anders, soms de kleur van de tabletten. Het kan echter ook zijn dat u een ander middel met een zelfde werking krijgt. Het ziekenhuis heeft dan bewust gekozen voor dat middel. Volg de instructie van de verpleegkundige over uw medicijnen op.


Patiëntveiligheid

In Ziekenhuis Gelderse Vallei is patiëntveilig werken uitgangspunt van het dagelijks handelen. Patiëntveiligheid is een vanzelfsprekend onderdeel in onze organisatie. Ook u kunt meehelpen aan een patiëntveilig ziekenhuis. Op wat voor manier?


Inzage dossier

De Wet op de Bescherming Persoonsgegevens (WBP) regelt dat u recht hebt op inzage in uw medische gegevens. Daarnaast hebt u de mogelijkheid tot wijzigen of vernietigen van de gegevens in uw patiëntendossier.


Televisie en radio

Bij ieder bed is een gratis multimediavoorziening aanwezig met televisie en radio.


Telefoon

De kosten voor het gebruik van de telefoon zijn voor uw eigen rekening.  U krijgt daarvan een gespecificeerde nota. Aanmelden kan bij de receptie in de centrale hal.


Internet

In het gehele ziekenhuis is WIFI beschikbaar via het netwerk ZGVwifi. Op verzoek kunt u ook een internetaansluiting krijgen op uw patiëntenkamer. U moet dan zelf voor een laptop zorgen. 


Dieren en hulphonden

Met uitzondering van hulphonden zijn (huis)dieren niet toegestaan in Ziekenhuis Gelderse Vallei. Bent u voor uw poliklinische bezoek aan Ziekenhuis Gelderse Vallei afhankelijk van begeleiding door uw hulphond? Dan kunt u deze meenemen. U moet dit vooraf telefonisch melden aan de betreffende polikliniek. Uw hulphond is toegestaan in de spreekkamer. In de onderzoeks- of behandelkamer is uw hulphond niet toegestaan. Uw hulphond moet ontwormd zijn en behandeld zijn tegen vlooien.

Bezoek met hulphond

Bent u opgenomen en wilt u bezoek ontvangen van iemand die afhankelijk is van zijn of haar hulphond om naar het ziekenhuis te komen? Dan moet u vooraf overleggen met de verpleegkundige of dit op dat moment mogelijk is.


Suggesties

We stellen het op prijs als u uw mening geeft. Heeft u een idee of een suggestie? Laat het ons weten! De formulieren vindt u op elke verpleegafdeling en bij het patiënten servicebureau. Lever uw suggestie in bij het patiënten servicebureau.