U bevindt zich hier:   Over zgv  Profiel

Profiel

Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede is een modern ziekenhuis gericht op goede patiëntenzorg en opleiden met 2.623 medewerkers, 168 medisch specialisten, 400 vrijwilligers en een verzorgingsgebied van ruim 260.000 inwoners. Het ziekenhuis heeft een omzet van ruim € 226 miljoen. De patiënt kan met al zijn zorgvragen terecht door de aanwezigheid van alle poortspecialismen, een groot aantal subspecialisaties en de samenwerking met andere zorgorganisaties.

We leveren een volledig pakket aan professionele zorg, onderzoek en behandeling. Het ziekenhuis vervult daarmee een belangrijke regionale functie.


Voeding en bewegen

Ziekenhuis Gelderse Vallei biedt mensen gezondheidswinst voor hun verdere leven. Dat doen we door het leveren van medische zorg, onderzoek en innovatie. Wij geven patiënten handvatten waarmee zij zelf kunnen bouwen aan een gezonde leefstijl. Voeding en bewegen zijn hierin steeds belangrijke bouwstenen. Door voeding en bewegen onderdeel te maken van onze werkwijze worden behandelingen effectiever, herstelt de patiënt sneller en voelt hij zich beter. Op basis van voedingsonderzoek samen met de Wageningen Universiteit implementeren we innovatieve voedingsbehandelingen die ondersteunend zijn bij het behalen van optimale gezondheidswinst. We besteden onder andere voor en tijdens de ziekenhuisopname extra aandacht aan voeding en bewegen.

Op het gebied van gastvrijheid en voeding profileert het ziekenhuis zich door een uniek maaltijdservicesysteem : ‘At Your Request’. Iedere patiënt kan van de menukaart bestellen wat, waar, wanneer en met wie hij wil eten. De bestelling wordt á la minute bereid en binnen 45 minuten bij de patiënt geserveerd.


Aangenaam

We streven naar een warme, patiëntvriendelijke sfeer waarin iedereen vanuit elke geloofs- en levensovertuiging respectvol met elkaar omgaat. Goede arbeidsomstandigheden en een klimaat waar persoonlijke ontwikkeling wordt gestimuleerd maken het ziekenhuis tot een goede en gewaardeerde werkgever voor haar ruim 2600 medewerkers en potentiële medewerkers in de wijde omtrek. De professionele zorg boeit onze medewerkers, de collegiale sfeer binnen het ziekenhuis bindt onze medewerkers.

Ziekenhuis Gelderse Vallei is sinds 2000 gevestigd aan de Willy Brandtlaan in Ede. Het gebouw is prettig ingedeeld en de ruimten zijn verzorgd ingericht. Een nieuwe vleugel met oncologisch centrum (geopend in 2014), een ruime gastvrije entree en voorzieningen, een infotheek, eigen moestuin en nieuwe apotheek maken het gebouw compleet. De naastgelegen parkeergarage biedt plaats aan 1300 auto’s.

Het ziekenhuis en de bijbehorende spreekuurcentra in Barneveld en Veenendaal en een polikliniek met prikpost in Wageningen waarborgen de patiëntenzorg dicht bij huis voor de inwoners van West- en Midden-Gelderland en Oost-Utrecht.


Compleet

We leveren een volledig pakket aan professionele zorg, onderzoek en behandeling. We werken nauw samen met de huisartsen, de thuiszorg en andere zorgorganisaties. Het ziekenhuis vervult daarmee een belangrijke regionale functie. Ons ziekenhuis staat bekend om zijn expertise op het gebied van: Voeding, sport en bewegen, echografie en MRI, intensieve zorg en slaapproblematiek.

Kwaliteit en patiëntveiligheid staan hoog in het vaandel: patiëntveilig werken is op alle niveaus in de organisatie een belangrijk onderdeel van het dagelijks handelen. Het ziekenhuis is door het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) inclusief het veiligheidsmanagementsysteem (VMS) geaccrediteerd sinds 2004.