U bevindt zich hier:   Over zgv  Organisatie en bestuur  Var

Verpleegkundige Adviesraad

De verpleegkundige adviesraad (VAR) is opgericht in 1996. Het bestuur van de VAR vergadert maandelijks en adviseert aan de Raad van Bestuur (RvB) over verpleegkundige onderwerpen. De VAR vertegenwoordigt alle verpleegkundigen en verzorgenden binnen Ziekenhuis Gelderse Vallei.


Wat beweegt de VAR?

De VAR streeft vanuit het inhoudelijk perspectief van de verpleegkundige beroepsgroep naar een aantrekkelijke werkomgeving waarin verpleegkundigen op professionele wijze hun bijdrage leveren aan de kwaliteit van zorg. De VAR is hierbij gesprekspartner van de Raad van Bestuur, stakeholders en de verpleegkundige beroepsgroep.


Waar richt de VAR zich op?

Kernpunten:

  • Vakmanschap: ontwikkeling en professionalisering van het verpleegkundige beroep.
  • Samenwerking: een volwaardige gesprekspartner van de Raad van Bestuur en stakeholders, zowel intern als extern.
  • Flexibiliteit: anticiperen op actuele ontwikkelingen en flexibiliseren van het verpleegkundige beroep.

Wat doet de VAR?

De VAR adviseert de Raad van Bestuur over verpleegkundige onderwerpen. Maandelijks worden er VAR-lunches georganiseerd voor verpleegkundigen en verzorgenden. Op of rond 12 mei, de Dag van de Verpleging, wordt de Verpleegkundige Trofee uitgereikt aan een verpleegkundige of verpleegkundig project die zich onderscheidt.


Informatie en contact

Voor vragen of opmerkingen mailt u naar verpleegkundigeadviesraad@zgv.nl. Ook kunt u bellen met Miny Krijgsman, ambtelijk secretaris (0318) 43 59 66.