U bevindt zich hier:   Over zgv  Publicaties en nieuws  Agenda  Stap voor stap meer grip op energie

Stap voor stap meer grip op energie

22 februari 2017

Op 22 februari organiseert Ziekenhuis Gelderse Vallei samen met Borstkanker Vereniging Nederland een informatieavond. Het thema van deze avond is ‘Stap voor stap meer grip op energie’. Sprekers deze avond zijn diëtist Ilse Scholten en fysiotherapeut Linda van de Worp.

Goede voeding en bewegen zijn belangrijk tijdens en na de behandeling van borstkanker. Maar vaak is het moeilijk om in deze periode de goede keuzes te maken qua voeding en te blijven bewegen. Tijdens de informatieavond geven de diëtist en fysiotherapeut praktische handvatten om hiermee aan de slag te gaan.

Verder zijn er verschillende stands met informatie over onder andere lingerie, haarwerken, reuk- en smaakverandering, mammacare en het Toon Hermanshuis.

Op de avond over borstkanker geven onder andere de verpleegkundig specialist en verpleegkundig consulent informatie over borstkanker.

Praktische informatie

  • In het auditorium van Ziekenhuis Gelderse Vallei
  • Vanaf 19.00 uur inloop in centrale hal
  • start 19.30, afsluiting: 21.30
  • Toegang gratis
  • Familie, goede vrienden en buren zijn ook van harte welkom
  • Graag aanmelden voor 18 februari bij bvn.edewageningen@gmail.com of 06 - 28 54 19 65 

Infotheek

Voor mensen met kanker zijn goede voeding en voldoende bewegen extra belangrijk. De behandeling is dan beter te doorstaan. Bovendien bevorderen bewegen en goede voeding het herstel. Maar ook om kanker te voorkómen is het belangrijk gezond te eten en voldoende te bewegen. Van 6 februari tot en met 4 maart staat  in de infotheek van Ziekenhuis Gelderse Vallei het thema borstkanker centraal. Iedereen is van harte welkom in de infotheek. Deze is in de centrale hal van het ziekenhuis.


Wensen

Vanaf half januari tot en met eind maart staat in de infotheek een wensboom. Bezoekers kunnen hierin een kaartje hangen met een wens voor een patiënt met kanker. Iedere week wordt de boom leeggehaald en delen vrijwilligers de kaartjes uit aan patiënten.