U bevindt zich hier:   Gipskamer

Gipskamer

In de gipskamer kunt u niet alleen terecht met een gebroken arm of been, zoals vaak wordt gedacht. De gipsverbandmeesters behandelen patiënten met afwijkingen, ziekten of letsels aan het 'steun- en bewegingsapparaat'. Bijvoorbeeld botbreuken, standsafwijkingen en letsels van gewrichtsbanden en pezen.

Zij maken daarbij gebruik van diverse materialen (zoals gips, kunststofgips, tapeverband en bandages) en de modernste technieken, waaronder verbandtechniek, orthese- en prothesetechniek.

Als u voor behandeling op de gipskamer komt, bent u doorverwezen door uw behandelend specialist. Dat kan de chirurg, plastisch chirurg, orthopeed, de revalidatie-arts, sportarts, reumatoloog, internist en soms ook de neuroloog zijn. Wanneer u op de Spoedeisende Hulp gips gekregen heeft, worden verdere controles op de gipskamer uitgevoerd.

Bekijk in het fotoalbum meer afbeeldingen van de gipskamer. 

 

Gipsverbandmeester

In Ziekenhuis Gelderse Vallei werken zes gipsverbandmeesters. Zij hebben allen de Landelijke Opleiding tot Gipsverbandmeester gevolgd. Bekijk hier het fotoboek over de opleiding tot gipsverbandmeester.

De gipsverbandmeesters zijn lid van een beroepsvereniging (De Verenigde Gipsverbandmeesters Nederland) en zijn geregistreerd in het kwaliteitsregister van de beroepsvereniging. Zij volgen hiervoor regelmatig scholing en wonen congressen bij. 


Speciale spreekuren

Op de gipskamer wordt u behandeld door de gipsverbandmeester. Indien nodig in combinatie met een afspraak bij de arts. Via revalidatiecentrum Klimmendaal worden regelmatig kinderen met aandoeningen aan de voeten, waarbij een afwijkend looppatroon bestaat, gegipst. Dit gebeurt samen met de revalidatiearts.

Daarnaast zijn er speciale spreekuren voor behandeling van specifieke aandoeningen, waarbij u ook door verschillende specialisten in één keer gezien wordt. Een voorbeeld daarvan is het diabetisch voetenspreekuur: De gipsverbandmeester onderzoekt en behandelt samen met de internist, de revalidatiearts, vaatchirurg,wondverpleegkundige, orthopedisch schoenmaker en de podo-therapeut voetproblemen bij mensen met diabetes. 


Afspraak en contact

De gipskamer werkt op afspraak. Voor een afspraak kunt u bellen. Het is mogelijk dat u niet direct een gipsmeester aan de lijn krijgt en doorverbonden wordt naar het antwoordapparaat. Dat komt dan doordat de gipsmeesters dan aan het gipsen zijn en daardoor niet de telefoon kunnen opnemen. Ook als de telefoonlijn bezet is, wordt u doorverbonden naar het antwoordapparaat. Probeert u het dan later nog eens.

  • Afspraak maken of wijzigen: bel tussen 08.30 - 10.00 uur en 13.30 - 15.00 uur
  • Telefoon: (0318) 43 58 73
    Buiten kantoortijden kunt u voor dringende vragen of problemen contact opnemen met de spoedeisende hulp op (0318) 43 37 00
  • Locatie: vleugel B, etage 0, bestemming 97