U bevindt zich hier:   Acute opnameafdeling

Acute opnameafdeling

De acute opname afdeling is er voor patiënten die met spoed opgenomen moeten worden. Dit kan zijn om een goede diagnose te kunnen stellen, een behandelplan op te stellen of om u kortdurend te observeren. 24 uur per dag worden patiënten opgenomen met zeer uiteenlopende klachten.

U bent maximaal 48 uur opgenomen op onze afdeling. Daarna, of zoveel vroeger als mogelijk is, zijn er verschillende mogelijkheden, afhankelijk van uw toestand:

  • Ontslag: U gaat naar huis en krijgt wellicht een afspraak mee voor een (her)controle op een polikliniek. Eventueel krijgt u een recept mee voor medicatie.
  • Overplaatsing naar de voor u meest geschikte verpleegafdeling.
  • Overplaatsing naar een andere zorginstelling.

Op de afdeling staan veel hulpverleners voor u klaar: een medisch en verpleegkundig team werkt op professionele wijze samen om u zo snel mogelijk weer op de been te helpen. De verantwoordelijkheid voor uw medische zorg ligt bij de medisch specialist(en).

Iedere patiënt heeft een eigen verpleegkundige. Als u vragen heeft, kunt u bij hem of haar terecht. Ook kan er een gesprek met de arts geregeld worden. Het is altijd mogelijk telefonisch te informeren naar de situatie van de patiënt. Wel verzoeken wij u vriendelijk het contact via één persoon te laten verlopen.


Contact en locatie

  • Telefoon: (0318) 43 47 22
  • Locatie: vleugel A, etage 3, bestemmingsnummer 65

In verband met het verzorgen en het overdragen van de dienst willen wij u vragen niet te bellen tussen 07.15 - 10.30 uur, 14.45 - 15.30 uur en 22.30 - 23.15 uur.