U bevindt zich hier:   Patiënten & bezoekers  Poliklinieken  Wondexpertise centrum

Wondexpertise centrum

De specialisten van het wondexpertise centrum behandelen en verplegen patiënten die speciale wondzorg nodig hebben. Hoewel de meeste wonden snel en zonder problemen genezen, zijn er wonden waarvan de wondgenezing stagneert: een erg grote wond, een complexe wond of een chronische wond. Deze wonden vereisen specifieke aandacht van en behandeling door een gespecialiseerd wondconsulent. Op de wondpolikliniek wordt u gezien en behandeld door een gespecialiseerd wondconsulent.


Gespecialiseerd wondconsulent

Op de wondpolikliniek zijn twee gespecialiseerd wondconsulenten werkzaam. Deze consulenten zijn deskundig in de verzorging en behandeling van alle soorten (complexe) wonden en zijn goed op de hoogte van de (nieuwe) ontwikkelingen op het gebied van wondzorg. De medewerkers van de wondpolikliniek werken in principe zelfstandig, maar staan onder toezicht (supervisie) van de medisch specialist (chirurg). Zij hebben regelmatig onderling overleg over het wondbeleid. Verder werken zij veel samen met arts-assistenten, medewerkers van de gipskamer, de podotherapeut en de doktersassistenten van de polikliniek heelkunde.


De behandeling

De behandeling op de wondpolikliniek is afhankelijk van uw soort wond, de grootte en mate van wondgenezing. De wondconsulent stelt een behandelplan (wondbeleid) op en geeft informatie, instructie en begeleiding. Hiernaast is soms nader onderzoek nodig naar de oorzaak van het ontstaan van de wond, zoals diagnostische vaatonderzoeken, een röntgenfoto, een wondkweek of biopt. Bij een geïnfecteerde wond kan het nodig zijn om met antibiotica te starten. Het wondbeleid wordt in deze situatie i.o.m. de medisch specialist (chirurg) vastgesteld. Zo nodig wordt u doorverwezen naar andere disciplines, bijvoorbeeld naar de vaatchirurg, dermatoloog, gipskamer, internist of diabetesverpleegkundige.

Contact

De wondverpleegkundige is te bereiken via de polikliniek chirurgie.

  • Telefoon: (0318) 43 52 00