U bevindt zich hier:   Cardiologie  Ctc/infarctpolikliniek

CTC/Infarctpoli

Ziekenhuis Gelderse Vallei heeft voor patiënten die zijn opgenomen geweest op de afdeling cardiologie vanwege een hartoperatie, een (dreigend) hartinfarct en/of een dotterbehandeling een speciale CTC/infarctpoli. Eén tot twee weken na uw ontslag uit het ziekenhuis komt de patiënt voor controle naar de CTC/ infarctpolikliniek. Tijdens dit spreekuur zet de verpleegkundig specialist samen alle gebeurtenissen nog eens op een rij. 

Wat doet een verpleegkundig specialist cardiologie?
De verpleegkundig specialist heeft jarenlange ervaring als verpleegkundige. Hierna is zij verder opgeleid om een aantal medische handelingen uit te voeren, zoals lichamelijk onderzoek verrichten en medicijnen voorschrijven. Binnen de afdeling cardiologie zijn er meerdere verpleegkundig specialisten werkzaam. Zij zijn gespecialiseerd in de behandeling en begeleiding van patiënten met atriumfibrilleren en patiënten die een hartoperatie en/of hartinfarct hebben gehad. Zij werken - volgens vaste richtlijnen - onder de supervisie van de cardiologen en hebben dagelijks overleg met hen.
 
Wat gebeurt er tijdens een polikliniekbezoek? 
Voor het gesprek wordt er een hartfilmpje (Electro Cardio Gram = ECG) gemaakt en bloeddruk gemeten. Vervolgens zal de verpleegkundig specialist met u praten over onder andere uw medicijngebruik, eventuele bijwerkingen van de medicijnen, leefregels, risicofactoren, hartrevalidatie en allerlei praktische zaken. En krijgt u een kort lichamelijk onderzoek waarbij naar hart en longen wordt geluisterd en eventuele wonden worden beoordeeld.

Lees meer over de CTC/Infarctpoli.


Contact

De verpleegkundig specialisten van de CTC/ Infarct polikliniek zijn: Jonaske Baptiste en Judith van Dam. Tijdens uw opname heeft u al kennis gemaakt met één of beide verpleegkundig specialisten. Mocht u tussendoor nog verpleegkundige of medische vragen hebben, dan kunt u altijd contact opnemen met een van de verpleegkundig specialisten Cardiologie.

  • Er is polikliniek op dinsdag tot en met vrijdag in Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede, bestemming 32.
  • Zij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag vanaf 10.00 uur: (0318) 43 47 42.