U bevindt zich hier:   Maag-darm-leverziekten

Maag-darm-leverziekten

Het specialisme maag-darm-leverziekten van Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede behandelt alle aandoeningen en ziekten van het spijsverteringsorgaan. Hieronder vallen: slokdarm, maag, dunne darm, dikke darm, pancreas, lever en galwegen, anus en endeldarm.


Artsen en zorgverleners

 

Scopiecentrum

 
Alle MDL artsen en internisten beoefenen hun vak in de volle breedte. Wij streven naar een consult op korte termijn.   In het scopiecentrum van Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede worden diverse scopie- en functieonderzoeken gedaan.
 

Eerste polikliniekbezoek

 

Verpleegafdeling

 
Veel voorkomende klachten waarvoor u verwezen kunt worden zijn buikpijn, maagklachten, bloedarmoede, bloed in de ontlasting, diarree, obstipatie en geelzucht.   Op de verpleegafdeling worden patiënten opgenomen met aandoendingen aan de slokdarm, maag, lever, darmen, galwegen of alvleesklier.
 

Chronische darmontsteking

 

Bevolkingsonderzoek

 
De twee meest voorkomende chronische darmontstekingen zijn de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Bij beide ziektes is een deel van de darmen ontstoken.   Alle mannen en vrouwen van 55 t/m 75 jaar krijgen iedere 2 jaar een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek darmkanker.
 
 

 

Handige links