U bevindt zich hier:   Sportgeneeskunde

Sportgeneeskunde

In Ziekenhuis Gelderse Vallei zijn vier sportartsen gevestigd. Zij werken onder de naam: Sportmedisch Centrum Gelderse Vallei (SMC Gelderse Vallei). De sportartsen houden spreekuur in Ede, op Sportcentrum Papendal in Arnhem en spreekuurcentrum Veenendaal.

Sportgeneeskunde is het medisch specialisme dat zich bezighoudt met het behandelen en voorkomen van sportblessures en klachten die ontstaan bij inspanning. Jaarlijks komen er in Nederland bijna drie miljoen sportblessures voor. Niet alleen bij topsporters, maar zeker ook bij recreatiesporters.


Advies

Behalve op het behandelen en voorkomen van sportblessures, richten de sportartsen zich op het geven van beweegadvies aan sporters, inactieve mensen en patiënten met een chronische aandoening. Regelmatig en verantwoord bewegen is namelijk goed voor de gezondheid.


Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO)

De maatschap Elite Sports Medicine/ Topsportgeneeskunde van SMC Gelderse Vallei maakt sinds september 2011, in samenwerking met Sportmedisch Centrum Papendal, deel uit van de medische begeleidingsstaf voor topsporters van het Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO) Papendal. Elite Sports Medicine, Radiologisch Centrum voor Topsport en Ziekenhuis Gelderse Vallei vormen samen één van 4 huidige CTO topsport medische centra van Nederland.

SMC Gelderse Vallei is ook SCAS gecertificeerd als SMC en TMS (Topsport Medisch Samenwerkingsverband).


Eat2Move

Een gebalanceerde voeding vóór en na een operatie, in combinatie met beweging, is gunstig voor het herstel van patiënten. Door goede voeding en beweging behouden ouderen langer hun vitaliteit en zelfredzaamheid. In de zorgsector is behoefte aan nieuwe producten en diensten hiervoor. Het herstel van een patiënt vertoont grote overeenkomsten met het herstel van een (top)sporter. Eat2move werkt aan de ontwikkeling en toepassing van nieuwe inzichten om prestatie en herstel te bevorderen. Ziekenhuis Gelderse Vallei is partner van Eat2move en richt zich op onderzoek en toepassing in de zorgpraktijk. Dit gebeurt in diverse projecten, zoals onderzoek naar het optimaliseren van herstel van patiënten en onderzoek naar voedingsstatus en trainingsinspanning bij topsporters. 


Nieuwsberichten 

 

Handige links