U bevindt zich hier:   Spoed eisende hulp

Spoedeisende Hulp

Op de Spoedeisende Hulp (SEH), kunnen patiënten 24 uur per dag en 7 dagen in de week terecht voor acute gezondheidsproblemen als gevolg van een ongeluk of een plotselinge, ernstige ziekte.

De ingang van de Spoedeisende Hulp is aan achterzijde van het ziekenhuis. Volg de verkeersborden.


Huisarts of SEH?

Als u denkt dat u – of iemand in uw omgeving – in een acute, levensbedreigende situatie verkeert, kunt u via het landelijke alarmnummer 112 een ambulance bellen. 112 is ook bereikbaar als uw beltegoed op is. Zijn uw klachten minder ernstig, neem dan eerst contact op met uw huisarts.

Buiten kantoortijden kunt u contact opnemen met Huisartsenpost de Gelderse Vallei, (0318) 200 800. De huisartsenpost is er voor medische vragen, waarvan behandeling niet tot de volgende dag kan wachten. Daaronder vallen ook kleine hechtwonden en lichte ongevallen. U kunt telefonisch een afspraak maken om te worden geholpen.

In het ziekenhuis meldt u zich dan bij de balie spoedpost. Deze balie is een initiatief van Huisartsenpost Gelderse Vallei en het ziekenhuis. Hier werken huisartsen en medisch specialisten samen aan goede opvang van spoedpatiënten.

Als u zich aanmeldt wordt de ernst van de klachten beoordeeld en u wordt verder behandeld binnen de huisartsenpost of naar de spoedeisende hulp van het ziekenhuis verwezen.


Spoedeisende Hulp in Ede

De SEH heeft de level 2 status en de Intensive Care heeft de level 3 status. In totaal beschikt de afdeling over 15 bedden met 2 acute opvang faciliteiten; waarvan 1 volledig ingerichte traumakamer. De röntgendiagnostiek is gedigitaliseerd en er wordt gewerkt met een EPD. Jaarlijks worden ± 22.000 patiënten behandeld waarvan 7000 opnamen.

De afdeling Spoedeisende Hulp is een afdeling met urgent care en low care (fasttrack). Ziekenhuis Gelderse Vallei heeft vrijwel alle specialisaties en disciplines in huis. 


Level 2 status

Onze SEH-afdeling heeft een level twee status. Dit houdt in dat wij mensen met zwaarder letsel (grotere traumachirurgie) kunnen behandelen. Hiervoor voldoen we aan een aantal eisen:

  • 24 uur per dag opvang
  • Aanwezigheid ervaren SEH-artsen en SEH-verpleegkundigen
  • Hoge kwaliteit en grote omvang van het ziekenhuis

 

Handige links

  • NIAZ-accreditatie