U bevindt zich hier:   Laboratoria  Kchl

Klinisch-chemisch en hematologisch laboratorium (KCHL)

Het klinisch-chemisch en hematologisch laboratorium (KCHL) is onderdeel van Ziekenhuis Gelderse Vallei. Het KCHL houdt zich bezig met het onderzoek van allerlei lichaamsvloeistoffen. Het laboratorium verricht haar werkzaamheden voor alle specialisten in Ziekenhuis Gelderse Vallei, verpleeghuizen, huisartsen en verloskundigen in de regio (Ede, Veenendaal, Wageningen, Barneveld).

Sinds 2012 beschikt het KCHL over een SIEMENS TLA (Total Lab Automation) een innovatief systeem waarmee alle routine analyse apparaten aan elkaar gekoppeld zijn en vanuit één cockpit overzien worden. Hiermee is het KCHL een early adapter van het lab van de toekomst!

Binnen Nederland en Europa heeft het KCHL een leidende positie in het bepalen van de melatonine curve in speeksel voor een aantal Nederlandse centra voor slaapstoornissen. Voor directe bestelling van melatonine pakketen ga naar http://www.melatoninecheck.nl.  Informatie voor verwijzers

 

Online bestellen

 

Informatie over het invullen van aanvraagformulieren en doorbelbeleid

 
 
   
 

Klinisch chemici

 

Wetenschappelijk onderzoek

 
De klinisch chemici in Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede zijn laboratoriumspecialisten en verantwoordelijk voor de analyse van bloed of ander lichaamsvocht.   Het KCHL voert wetenschappelijk onderzoek uit in nauwe samenwerking met o.a. Wageningen Universiteit en Researchcentrum
 

Aanleveren materiaal

 

 POCT in de praktijk

 
Wilt u weten hoe u onderzoeksmateriaal moet aanleveren? In de folders leest u hoe u dit het beste kunt doen en waar u dit kunt inleveren.   Laboratorium diagnostiek vindt niet meer uitsluitend plaats op het centrale laboratorium in het ziekenhuis. Sinds geruime tijd past de huisarts de point of care testing” (POCT) ook in de 1e lijn toe.