U bevindt zich hier:   Anesthesiologie  Preoperatieve polikliniek

Preoperatieve polikliniek

Op de preoperatieve polikliniek wordt u onderzocht door een anesthesioloog om te kijken of u de operatie en de narcose lichamelijk aan kunt. Ook als u een onderzoek krijgt waarbij een anesthesioloog is betrokken, gaat u vooraf naar het pre-operatieve spreekuur.  Uw behandelend specialist in Ziekenhuis Gelderse Vallei verwijst u door naar de preoperatieve polikliniek.

Een anesthesioloog is een medisch specialist gespecialiseerd in de verschillende vormen van anesthesie, de pijnbestrijding en intensieve zorg rondom de operatie. De anesthesioloog is op de hoogte van uw aandoening. Hij of stelt u vragen over uw gezondheid, welke medicijnen u gebruikt en of u allergisch bent voor bepaalde medicijnen.


Lichamelijk onderzoek

Er wordt een kort lichamelijk onderzoek gedaan. Uw bloeddruk wordt gemeten, hart en longen beluisterd. Zonodig wordt aanvullend onderzoek verricht of een consult aangevraagd van een andere specialist.

Alle gegevens worden door de anesthesioloog beoordeeld en u krijgt advies over de beste vorm van verdoving voor uw ingreep. Ook bespreken wij hoe wij u zo comfortabel mogelijk door uw operatie heen helpen met kalmerende medicijnen vooraf en goede pijnbestrijding achteraf.


Medicatieadvies

Tijdens uw gesprek op de preoperatieve polikliniek maakt de anesthesioloog met u een afspraak over uw medicijninname.
Hij adviseert u welke medicijnen u rondom uw operatie wél en níet mag innemen. Soms moet u zelfs tijdelijk stoppen met bepaalde medicijnen. Het medicatieadvies krijgt u schriftelijk mee naar huis. De vragenlijst moet u invullen op de dag van de opname en meenemen naar uw opname.