U bevindt zich hier:   Kruijf, e.j.f.m. de (internist)

 

E.J.F.M. de Kruijf

Specialisme Interne geneeskunde
Functie Internist
Aandachtsgebieden Hematologie en oncologie
In Ziekenhuis Gelderse Vallei sinds 2004
Onderzoeksfocus Mechanismen van stamcelmobilisatie, multicenter trials op het gebied van hemato-oncologie en trombose

E.J.F.M. (Evert-Jan) de Kruijf studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Leiden in de periode 1983–1992. In deze periode verrichtte hij o.a. onderzoek bij de vakgroep Oogheelkunde van het Academisch Ziekenhuis Leiden. Daarnaast was hij in 1988-1989 gedurende een jaar verbonden als onderzoeksassistent aan de afdeling anesthesiologie van de University of Utah in Salt Lake City, Utah.

Na zijn artsexamen (cum laude) in 1992 bracht hij zijn militaire dienstplicht door als militair arts bij het 1e Legerkorps. Aansluitend volgde hij de opleiding tot internist in het Bronovo Ziekenhuis te Den Haag en in het Leids Universitair Medisch Centrum te Leiden. Registratie tot internist volgde op 1 januari 2000.

Van 2000 tot 2004 was hij verbonden als fellow aan de afdeling hematologie van het LUMC voor specialisering in het aandachtsgebied hematologie. Daarnaast startte hij met wetenschappelijk onderzoek bij het Laboratorium voor Experimentele Hematologie naar de mechanismen van stamcelmobilisatie. Dit onderzoek wordt momenteel parttime voortgezet bij de afdeling Immunohematologie van het LUMC.

Sinds 2004 is hij als internist verbonden aan de maatschap internisten en MDL-artsen van Ziekenhuis Gelderse Vallei te Ede en behandelt hij de interne geneeskunde in de volle breedte met speciale aandacht voor patiënten met hematologische ziekten. Dit betreft zowel patiënten met kwaadaardige bloedziekten (hemato-oncologie) als patiënten met overige bloed- of beenmergziekten of aandoeningen op het gebied van hemostase (bloedstolling) en trombose. Bij deze behandelingen wordt nauw samengewerkt met het Universitair Medisch Centrum Utrecht en het Radboudumc in Nijmegen. Sinds 2012 is hij tevens werkzaam als voorzitter van de medische staf van het ziekenhuis.