U bevindt zich hier:   Haringhuizen, a.w. (internist-oncoloog)

A.W. Haringhuizen (internist-oncoloog)

A.W. Haringhuizen studeerde geneeskunde aan de Universiteit Utrecht van 1998 tot 2005. In deze periode heeft zij onder andere gewerkt in een Township in Zuid-Afrika en in Suriname. Aan het einde van haar studie deed zij wetenschappelijk onderzoek naar een nieuw medicijn tegen longkanker bij het Nederlands Kankerinstituut/Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis (NKI/AvL).

Na het behalen van het artsexamen volgde zij de opleiding tot internist in het Ziekenhuis Gelderse Vallei en in het UMC Utrecht. Van 2010 tot 2012 volgde de specialisatie tot internist-oncoloog bij professor Rodenhuis in het Nederlands Kanker Instituut/Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI/AvL) in Amsterdam. Hier doet zij onder andere veel ervaring op in de behandeling van borstkanker en dikke darmkanker.
Tijdens deze periode is zij ook bestuurslid van de junior Nederlandse Vereniging voor Medische Oncologie (jNVMO).

In 2012 is zij geregistreerd internist-oncoloog en treedt zij toe tot de maatschap internisten/mdl-artsen van Ziekenhuis Gelderse Vallei. Samen met haar collega’s is zij een researchafdeling aan het opzetten, om te participeren in (inter)nationaal onderzoek naar nieuwe kankerbehandelingen. Ook is zij werkzaam als algemeen internist.