U bevindt zich hier:   Wijk, dr. j.p.h. van (internist)

 

dr. J.P.H. van Wijk

Specialisme Interne geneeskunde
Functie Internist
Aandachtsgebieden Endocrinologie
In Ziekenhuis Gelderse Vallei sinds 2012
Onderzoeksfocus

 
Vetstofwisseling bij diabetes mellitus
Publicaties Bekijk publicaties
Promotie

 
Metabolic dysregulation and interventions in type 2 diabetes mellitus and HIV-lipodystrophy

Dr. J.P.H. van Wijk (Jeroen) behaalde in 2002 zijn artsexamen. Hij studeerde geneeskunde in de periode 2005-2011. Eerst drie jaar in Ziekenhuis De Gelderse Vallei in Ede, daarna drie jaar in het UMC Utrecht, waaronder twee jaar het aandachtsgebied endocrinologie.

Van 2002 t/m 2005 heeft hij in het UMC Utrecht full-time gewerkt aan zijn promotie-onderzoek. Hij heeft hierbij gekeken naar stoornissen in de vetstofwisseling en slagaderverkalking en de behandeling hiervan bij patiënten met diabetes mellitus en HIV. Het onderzoek staat beschreven in het proefschrift "Metabolic dysregulation and interventions in type 2 diabetes mellitus and HIV-lipodystrophy". Hierop is hij in 2005 gepromoveerd bij Prof. Dr. I.M. Hoepelman en Prof. Dr. T.J. Rabelink in het UMC Utrecht.

Na zijn opleiding in het UMC Utrecht heeft hij nog een jaar als staflid gewerkt op de afdeling endocrinologie van het UMC Utrecht, waar hij zich vooral bezig hield met de behandeling van patiënten meteen breed scala aan endocriene ziekten, waaronder diabetes mellitus en schildklierziekten.