U bevindt zich hier:   Bac, dr. d.j. (mdl-arts)

 

dr. D.J. Bac

Specialisme Maag-darm-leverziekten
Functie


Maag-darm-leverarts en medisch manager interne geneeskunde en MDL
Werkzaam op locaties Ede
Functieafdeling MDL
Speciale spreekuren Polikiniek functionele buikklachten
In Ziekenhuis Gelderse Vallei sinds 2008
Onderzoeksfocus


 
Maligniteit colonpoliepen, gebruik voedingssondes,
palliatief beleid bij oesophagus carcinomen
Promotie


Spontaneous bacterial peritonitis: pathogenesis, diagnosis and management

Dr. D. J. (Dirk Jan) Bac volgde na de middelbare school te Gouda de studie geneeskunde in Rotterdam. In 1980 werd het doctoraal gehaald en in 1981 de artsenbul. Daarna was hij gedurende 5 jaar werkzaam als tropenarts in het Donald Fraser Hospital, Venda, Zuid-Afrika (1982-1987). Bij terugkomst in Nederland begon hij de opleiding tot internist in het Havenziekenhuis te Rotterdam. Deze opleiding werd voltooid in het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam.

Na de volledige opleiding tot internist volgde hij nog de opleiding tot specialist maag-darm-leverziekten in het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam, hetgeen succesvol werd afgerond in 1995. In deze periode vond ook wetenschappelijk onderzoek plaats naar de complicaties van buikvocht bij patiënten met levercirrose (Spontane bacteriële peritonitis). Hierop promoveerde hij in1994 op een proefschrift getiteld “Spontaneous bacterial peritonitis: pathogenesis, diagnosis and management”.

Van 1996 tot 2008 was hij werkzaam als internist, maag-darm-leverarts in het Ikazia Ziekenhuis te Rotterdam-Zuid, waarna de overstap volgde naar het Ziekenhuis Gelderse Vallei in maart 2008. Alhier is hij volledig werkzaam als maag-darm-leverarts met speciale belangstelling voor de ontstekingsziekten van de darm (ziekte van Crohn en colitis ulcerosa) alsmede de aandoeningen van galwegen en lever.