U bevindt zich hier:   Uil, dr. j.j. (mdl-arts)

 

dr. J.J. Uil

Specialisme Maag-darm-leverziekten
Functie Maag-darm-leverarts
Werkzaam op locaties Ede
Functie-afdeling MDL
In Ziekenhuis Gelderse Vallei sinds: 1996
Onderzoeksfocus Coeliakie
Publicaties Bekijk publicaties
Promotie
 
Clinical Implications of the Sugar Absorption Test
Nevenfunctie(s) Lid van het bestuur Medische Staf

Dr. J.J. (Jan) Uil studeerde geneeskunde aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Na zijn opleiding tot internist voltooide hij in 1996 de vervolgopleiding tot maag-darm-leverarts. In dat jaar promoveerde hij op een proefschrift genaamd “Clinical implications of the sugar absorption test”. (Dit was een functieproef die destijds werd toegepast bij de diagnostiek van ziekten als coeliakie.)

Na de opleiding tot internist en de vervolgopleiding tot MDL-arts trad hij in 1996 toe tot de maatschap internisten en MDL-artsen als fulltime MDL-arts.
Hij oefent het vak van MDL-arts uit in de volle breedte. Hij heeft specifieke belangstelling voor chronische inflammatoire darmziekten (ziekte van Crohn, colitis ulcerosa), hepatitis en coeliakie, alsmede het verrichten van therapeutische endoscopieën.

Tot zijn taken binnen het ziekenhuis behoren het lidmaatschap van de clusterstafcommissie en het bestuur van de Medische Staf.
Daarnaast is hij binnen de Nederlandse vereniging van MDL-artsen actief als lid van de kwaliteitsvisitatiecommissie. Voorts heeft hij zitting in de medische adviesraad van de Nederlandse Coeliakievereniging.