U bevindt zich hier:   Bergeijk, dr. j.d. van (mdl-arts)

 

Dr. J.D. van Bergeijk

Specialisme Maag-darm-leverziekten
Functie Maag-darm-leverarts
Werkzaam op locaties Ede
Functie-afdeling MDL 
In Ziekenhuis Gelderse Vallei sinds 1998

Dr. J.D. (Jeroen) van Bergeijk studeerde geneeskunde aan de Katholieke Universiteit in Nijmegen van 1980 tot 1988.

Na zijn arts-examen was hij aan de medische faculteit in Nijmegen werkzaam als wetenschappelijk docent aan de vakgroep inspanningsfysiologie en als AGNIO longziekten verbonden aan het Universitair Longcentrum Dekkerswald te Groesbeek. Van 1989 werd hij opgeleid tot internist in Rijnstate (Arnhem) en UMC St. Radboud Ziekenhuis (Nijmegen). Na zijn registratie vervolgde hij zijn opleiding tot maag-darm-leverarts in het Dijkzigt ziekenhuis te Rotterdam (registratie 1 september 1997). In deze periode participeerde hij als internist in het levertransplantatieteam.

Tijdens de opleiding tot MDL-arts deed hij promotie onderzoek naar het effect van somatostatine op darmontstekingsprocessen, wat resulteerde in een proefschrift getiteld “Somatostatin and intestinal inflammation” (promotie 7 april 1999).

Sinds februari 1998 werkt hij als maag-darm-leverarts binnen de maatschap internisten en MDL-artsen Gelderse Vallei. Hij beoefent alle gangbare diagnostische en therapeutische endoscopische onderzoeken, m.u.v. endo-echo. Vanaf 1 januari 2009 is Van Bergeijk medisch manager binnen de vangroep MDL-ziekten.

Binnen de vakgroep MDL-ziekten heeft hij als aandachtsgebied leverziekten, met name virale hepatitis, (lever)sarcoïdose en door geneesmiddelen veroorzaakte leveraandoeningen.  Daarnaast heeft hij bijzondere interesse in inflammatoire darmziekten, oncologische diagnostiek en dunne darmaandoeningen (dubbel ballon endoscopie). Hij heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de MDL-verpleegkundige poli (inflammatoire darmziekten en hepatitisbehandeling) en het coloncare traject voor colorectale tumoren. Hij is lid van het ild care team van Ziekenhuis Gelderse Vallei.