U bevindt zich hier:   Krabbendam, mw. dr. i. (gynaecoloog)

 

I. Krabbendam

Specialisme Gynaecologie 
Functie Gynaecoloog
Aandachtsgebieden Perinatologie 
Werkzaam op locaties Ede
In Ziekenhuis Gelderse Vallei sinds: 2016 
Artsexamen 2004
Opleiding Na mijn studie geneeskunde in Utrecht, heb ik promotie-onderzoek gedaan bij de afdeling verloskunde van het Radboudumc. Van 2009 tot 2016 ben ik opgeleid tot gynaecoloog in het Radboudumc te Nijmegen en Ziekenhuis Gelderse Vallei te Ede. Het laatste jaar heb ik mij met name gericht op een verdere differentiatie in de perinatologie.
   
Promotie Van 2005 tot 2008 heb ik onderzoek gedaan naar het vaatstelsel van vrouwen die preeclampsie hadden doorgemaakt in hun vorige zwangerschap. We richtten ons met name op het aderlijke deel van het vaatsstelsel en vonden dat deze vrouwen een verminderde reserve capaciteit in dit aderlijke systeem hadden, wat mogelijk kan leiden tot een verminderde aanpassing van het vaatstelsel aan de zwangerschap. Begin 2009 ben ik op dit onderwerp gepromoveerd. De bevindingen zijn beschreven in mijn proefschrift “Venous reserve capacity & autonomic function in formerly preeclamptic women”.
   
Eerdere posities

Alvorens ik begon als gynaecoloog in het Ziekenhuis Gelderse Vallei heb ik gewerkt als chef de clinique gynaecologie in het Rijnstate Arnhem.