Veilig mailen

Ziekenhuis Gelderse Vallei gebruikt Zivver voor het veilig versturen van vertrouwelijke informatie. Deze applicatie garandeert dat vertrouwelijke informatie veilig via de mail verstuurd kan worden. Niemand anders dan de verzender en de ontvanger hebben toegang tot het verstuurde bericht.

Veelgestelde vragen

Waarom kiest Ziekenhuis Gelderse Vallei voor veilig mailen?

Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om. Gewone e-mail is niet veilig genoeg voor het versturen van vertrouwelijke informatie. Daarom maken we vanaf oktober 2020 gebruik van Zivver.

Wat is veilig mailen?

Het betekent dat de ontvanger de e-mail van het ziekenhuis pas kan openen nadat er een code is ingevoerd. In de mail die u van ons krijgt, staat een link. Daar klikt u op. U krijgt een sms’je met een code op uw smartphone. Voer die in. Daarmee gaat u naar de veilige website van Zivver. Daar staat het bericht voor u klaar. De naam Zivver ziet u daarom in de berichten staan.

Hoe open ik een beveiligde e-mail?

U kunt een bericht openen door de stappen te volgen die in de e-mail staan.

1. Klik op de blauwe knop 'Bekijk en beantwoord het bericht'. 

2. Voer een SMS-code of toegangscode in. De code kan ook in het notificatie bericht staan, of u ontvangt een aparte e-mail met link om het bericht te openen. 

3. Lees en beantwoord het ZIVVER-bericht. 

Hoe weet ik wat mijn toegangscode is?

Als ziekenhuis hebben we afgesproken dat we u een code via sms op uw mobiele telefoon uw sturen. Hebben we uw 06-nummer niet, dan is uw patiëntnummer uw toegangscode. Uw patiëntnummer staat op uw patiëntenpas. U vindt het ook in het patiëntenportaal MijnZGV.

Wat als mijn mobiele nummer of mijn mailadres verandert?

U kunt uw gegevens aanpassen in het patiëntenportaal MijnZGV. Of geef de wijziging(en) door bij uw volgende bezoek aan het ziekenhuis.

Ik ben geen patiënt bij Ziekenhuis Gelderse Vallei, maar ontvang wel e-mails van het ziekenhuis. Wat is mijn toegangscode?

De toegangscode sturen we via een sms naar uw mobiele telefoon. Hebben wij uw nummer niet, dan spreken we een toegangscode met u af. In een enkel geval sturen we een verificatiemail. 

Bekijk in dit filmpje hoe u een bericht ontvangt en leest.

Ik ben geen patiënt bij Ziekenhuis Gelderse Vallei, maar ontvang wel mails van het ziekenhuis. Hoe geef ik veranderingen in mijn e-mailadres en telefoonnummer door?

Geef veranderingen door aan uw contactpersoon binnen het ziekenhuis. Dan kunnen wij veilig met u blijven e-mailen.

Moet ik zelf een Zivver-account hebben om e-mails te kunnen ontvangen en lezen?

Nee, dat hoeft niet. U kunt ook zonder eigen account e-mails veilig ontvangen. Ook als u een e-mail beantwoord en verzend, blijft u in de veilige omgeving van Zivver.

Hoe reageer ik op een e-mailbericht dat via Zivver is verstuurd?

Via de toegangscode komt u op een beveiligde webpagina. Daar staat de e-mail voor u klaar. Deze pagina lijkt op een gewoon mailprogramma. U kunt de e-mail in deze omgeving beantwoorden, er eventueel een bijlage bijvoegen en verzenden. Uw antwoord wordt ook veilig verstuurd.