Bezoektijden

Ziekenhuis Gelderse Vallei heeft elke dag bezoekuur.

 • 12.00  13.00 uur
 • 17.00 - 19.00 uur 

1 bezoeker per bezoekmoment

Per bezoekmoment kunnen patiënten 1 bezoeker ontvangen. Dit betekent dat er in totaal 2 verschillende personen per dag op bezoek kunnen gaan. Voor uitzonderingen, zie hieronder. 

Maatregelen rondom het coronavirus

Vanwege het coronavirus gelden er voor ieders veiligheid extra maatregelen. Lees deze maatregelen goed door voor uw bezoek aan het ziekenhuis.

Mee-eten als bezoeker

Als bezoeker kunt u tegen betaling mee-eten met degene die u bezoekt. Lees er hier meer over.

Afwijkende bezoektijden

De bezoekregeling wordt aangepast voor kinderen tot en met 18 jaar. Zij mogen, mits ze geen klachten hebben, onder begeleiding op bezoek komen als 1 van hun ouders/verzorgers is opgenomen in het ziekenhuis. Het gaat expliciet om 1 kind per bezoekmoment. Deze aangepaste regeling geldt alleen op de reguliere afdelingen. Ook kinderen krijgen triage bij de ingang van het ziekenhuis: 

 • kinderen vanaf 13 jaar dragen een mondneusmasker
 • kinderen jonger dan 13 jaar hoeven geen mondneusmasker te dragen

Begeleiders mogen niet meer mee naar binnen met patiënten die komen voor de dagbehandeling oncologie. Wij adviseren begeleiders om afspraken te maken over brengen en halen en niet in het ziekenhuis te wachten. Deze maatregel wordt ingesteld op advies van de Nederlandse Vereniging Medische Oncologie (NVMO).

Bovenstaande maatregel geldt niet voor:

 • niet-Nederlandstalige patiënten
 • patiënten die doof zijn
 • patiënten die niet zelfstandig naar de dagverpleging kunnen komen

Op de afdeling neonatologie mogen beide ouders, mits zij geen klachten hebben, op bezoek komen. In overleg met de verpleegkundigen is het mogelijk dat de partner op de suites blijft slapen. Er mogen maximaal 4 ouders tegelijk op de couveusezaal zijn. 

Daarnaast mag er tussen 15.00 tot 20.00 uur 1 keer per dag, maximaal 2 uur de volgende bezoekers op bezoek komen: 

 • 1 kind (broertje/zusje) onder de 18 jaar, mits hij/zij geen klachten heeft, met 1 van de ouders mee
 • 1 grootouder met 1 ouder mee (dus in totaal 2 volwassen personen)

Op de afdeling is de partner de gehele dag welkom. Als de verwachting is dat moeder op korte termijn naar huis mag, vragen we u om bezoek thuis te ontvangen. Op deze manier zorgen we er samen voor dat het aantal bezoekers in ons ziekenhuis wordt beperkt.

Wanneer vrouwen langer op de kraam-verlosafdeling verblijven mag er tussen 15.00 tot 20.00 uur 1 keer per dag, maximaal 2 uur het volgende bezoek komen: 

 • 1 kind (broertje/zusje) onder de 13 jaar met de partner mee of
 • 1 grootouder, deze is door de ouders te kiezen.

Op de kinder- en jongerenafdeling mogen patiënten bezoek ontvangen van hun beide ouders/voogd*, mits zij geen klachten hebben. Hiervan mag 1 ouder blijven slapen.

Ook mag er (1 keer per dag, maximaal 2 uur) tussen 15.00 en 20.00 uur het volgende bezoek komen: 

 • 1 kind (broertje/zus) onder de 18 jaar, mits hij/zij geen klachten heeft, met 1 van de ouders 
 • 1 grootouder met 1 ouder (dus in totaal 2 volwassen personen)

* Voor kinderen die worden opgenomen met een ingreep voor dagbehandeling geldt dat er 1 ouder/voogd mee mag komen. Dit heeft te maken met de hoeveelheid kinderen/ouders op de kamer.

Bezoekmoment:

 • 17.00 tot 19.00 uur

Per bezoekmoment is er maximaal 1 bezoeker toegestaan. 

Op de afdeling dagbehandeling is het alleen mogelijk om patiënten weg te brengen of op te halen. Helaas is het niet mogelijk om als bezoeker langer op de afdeling te verblijven.

Op de Pascalstraat is geen bezoek toegestaan.