Bezoektijden

Ziekenhuis Gelderse Vallei heeft elke dag bezoekuur.

 • 12.00  13.00 uur
 • 17.00 - 19.00 uur 

1 bezoeker per bezoekmoment

Per bezoekmoment kunnen patiënten 1 bezoeker ontvangen. Dit betekent dat er in totaal 2 verschillende personen per dag op bezoek kunnen gaan. Voor uitzonderingen, zie hieronder. 

Bereid u goed voor op uw bezoek

We vragen u om goed voorbereid naar ons ziekenhuis te komen. Lees hier alles wat u moet weten voordat u op bezoek komt in ons ziekenhuis. 

Afwijkende bezoektijden

De bezoekregeling wordt aangepast voor kinderen tot en met 18 jaar. Zij mogen, mits ze geen klachten hebben, onder begeleiding op bezoek komen als 1 van hun ouders/verzorgers is opgenomen in het ziekenhuis. Het gaat expliciet om 1 kind per bezoekmoment. Deze aangepaste regeling geldt alleen op de reguliere afdelingen. Ook kinderen krijgen triage bij de ingang van het ziekenhuis: 

 • kinderen vanaf 13 jaar dragen een mondneusmasker als de 1,5 regel niet kan worden gewaarborgd
 • kinderen jonger dan 13 jaar hoeven geen mondneusmasker te dragen

Op de afdeling neonatologie mogen beide ouders de hele dag op bezoek komen. Op de couveusezaal zelf is het niet mogelijk om te blijven slapen. Er zijn wel een beperkt aantal suites op de afdeling die de mogelijkheid bieden om als ouder(s) op de afdeling te verblijven. In overleg met de verpleegkundige wordt er gekeken of er een suite voor u vrij is.

De verpleegkundigen maken met de ouders afspraken over het tijdslot waarop zij het beste op bezoek kunnen komen om drukte op de couveusezaal te voorkomen. Er mogen maximaal 4 ouders tegelijk zijn op de couveusezaal.

Tussen 15.00 uur en 20.00 uur mag een patiënt maximaal 2 bezoekers ontvangen.

Let op:

 • naast de patiënt mogen er niet meer dan 2 andere personen tegelijk op de kamer zijn
 • bezoekduur niet langer dan 2 uur
 • bezoekers die nog niet naar de kamer van de patiënt kunnen mogen in de centrale hal op de begane grond wachten

Tijdens de bevalling

Tijdens de bevalling mogen er maximaal 2 personen naar keuze aanwezig zijn. Een eerstelijnsverloskundige of een doula die tijdens de bevalling aanwezig blijft, telt mee in dit aantal.

Na de bevalling

Als de verwachting is dat moeder op korte termijn naar huis mag, vragen we u om bezoek thuis te ontvangen. Op deze manier zorgen we er samen voor dat het aantal bezoekers in ons ziekenhuis wordt beperkt.

Op de afdeling is de partner de gehele dag welkom.

Wanneer vrouwen langer dan 12 uur op de kraam-verlosafdeling verblijven, mogen er tussen 15.00 tot 20.00 uur, 1 keer per dag en maximaal 2 uur, 2 bezoekers komen. Hiervan telt de partner niet mee als bezoeker. Kinderen onder de 13 jaar gelden ook als bezoeker.

Op de kinder- en jongerenafdeling mogen patiënten de hele dag bezoek ontvangen van hun beide ouders/voogd, mits zij geen klachten hebben. Hiervan mag 1 ouder blijven slapen.

Tussen 15.00 uur en 20.00 uur mag een patiënt maximaal 2 bezoekers ontvangen.

Let op:

 • naast de patiënt mogen er niet meer dan 2 andere personen tegelijk op de kamer zijn
 • bezoekduur niet langer dan 2 uur
 • bezoekers die nog niet naar de kamer van de patiënt kunnen mogen in de centrale hal op de begane grond wachten

Voor kinderen die worden opgenomen met een ingreep voor dagbehandeling geldt dat er 1 ouder/voogd tijdens de opnamedag aanwezig mag zijn. Er is daarnaast geen bezoek toegestaan. Het is niet mogelijk om als ouder/voogd elkaar gedurende de dag af te wisselen. 

Bezoekmoment:

 • 17.00 tot 19.00 uur

Per bezoekmoment is er maximaal 1 bezoeker toegestaan. 

Op de afdeling dagbehandeling is het alleen mogelijk om patiënten weg te brengen of op te halen. Helaas is het niet mogelijk om als bezoeker langer op de afdeling te verblijven.

Voor de kinderdagbehandeling geldt dat er tijdens de opnamedag 1 ouder/voogd aanwezig mag zijn. Het is niet mogelijk om als ouder/voogd elkaar gedurende de dag af te wisselen. 

Patiënten die komen voor de dagbehandeling oncologie mogen 1 begeleider meenemen. 

Op de Pascalstraat is geen bezoek toegestaan.