Op bezoek

Op deze pagina vindt u informatie over bezoektijden, parkeren, huisregels, voorzieningen en tips voor bezoekers.

Maatregelen rondom het coronavirus

Vanwege het coronavirus gelden er voor ieders veiligheid extra maatregelen. Lees deze maatregelen goed door voor uw bezoek aan het ziekenhuis.

Denk aan goede hygiëne

Om te voorkomen dat bacteriën en virussen zich verspreiden, is een een goede hygiëne erg belangrijk. Lees hier wat u kunt doen voor én tijdens uw bezoek aan ons ziekenhuis en wanneer u niet op bezoek kunt komen. 

Voorbereiden op uw bezoek

Veel patiënten vinden het fijn om even van de afdeling te zijn. Als de gezondheid van de patiënt het toelaat, kunt u hem of haar meenemen voor een klein wandelingetje in of om het ziekenhuis. Overleg dit wel altijd vooraf met de verpleegkundige. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er een onderzoek of behandeling gepland staat. Of dat de patiënt nog niet fit genoeg is.

Als u samen de afdeling verlaat, kunt u bijvoorbeeld naar het restaurant en de bankjes in de centrale hal wandelen. Bewegen is goed voor de gezondheid. Het helpt voor een sneller herstel.


Bekijk onze bezoektijden. Op sommige afdelingen gelden afwijkende bezoektijden.

Vaak is de eerste gedachte om een bloemetje of een plant cadeau te geven aan iemand die in het ziekenhuis ligt opgenomen. Om teleurstelling te voorkomen, wijzen we u op onze regels in het ziekenhuis rondom bloemen en planten.

In de aarde van planten en in het water van bloemen kunnen schimmels en organismen voorkomen of groeien. Ook in het stof op kunstplanten ontstaan er bacteriën. Voor sommige patiënten zijn deze schimmels, organismen en bacteriën erg gevaarlijk. Voor de veiligheid van sommige patiënten is het daarom niet toegestaan om bloemen of planten om zich heen te hebben.  

Op alle afdelingen geldt daarom: planten en stukjes (bv. met oasis) zijn niet toegestaan.

Op onderstaande afdelingen zijn (kunst)bloemen niet toegestaan:

  • PACU/OKC
  • IC/MC
  • Oncologie
  • Kinderafdeling
  • Neonatologie
  • Dialyse

In onderstaande situaties zijn (kunst)bloemen niet toegestaan:

  • Beschermende isolatie
  • Onderzoek en behandelkamers

Wij maken uw bezoek in ons ziekenhuis graag zo aangenaam mogelijk. Daarom hebben wij een aantal huisregels opgesteld. Onze huisregels gelden in en om ons ziekenhuis. Wij vragen u vriendelijk om zich aan deze regels te houden. 

Dieren zijn niet welkom in Ziekenhuis Gelderse Vallei. Alleen assistentiehonden (hulphonden) mogen in bepaalde gevallen op de polikliniek komen. Slechts in uitzonderlijke gevallen kan een assistentiehond ook op een verpleegafdeling komen. 

U kunt in het ziekenhuis mee-eten met de patiënt die u bezoekt. Want samen eten, dat is toch veel fijner! De maaltijdbonnen, variërend van € 3,50 tot € 8,50, kunt u halen bij de receptie in de centrale hal. Vervolgens kiest u van de menukaart en het eten bestelt u op dezelfde manier als de patiënt; één telefoontje naar de maaltijdservice is voldoende. Uiterlijk 45 minuten later staat er een heerlijke maaltijd klaar.

Meer informatie over eten en drinken bij opname.

Bekijk hier een overzicht van voorzieningen voor bezoekers.

U kunt uw auto parkeren in de parkeergarage van het ziekenhuis. U vindt de parkeergarage aan uw rechterhand, meteen als u het ziekenhuisterrein oprijdt.  

Als u in het ziekenhuis komt, is het fijn om snel op uw plaats van bestemming te zijn. Elke afdeling of polikliniek heeft daarom een uniek bestemmingsnummer. Bekijk de plattegrond voor het nummer van uw bestemming.