Voorzieningen voor bezoekers

In Ziekenhuis Gelderse Vallei zijn verschillende voorzieningen die een bezoek aan het ziekenhuis prettiger maken. Deze voorzieningen zijn voor zowel patiënten als bezoekers toegankelijk.

Mee-eten met een patiënt

U kunt in het ziekenhuis mee-eten met de patiënt die u bezoekt. Want samen eten, dat is toch veel fijner! De maaltijdbonnen, variërend van € 3,50 tot € 8,50, kunt u halen bij de receptie in de centrale hal. Vervolgens kiest u van de menukaart en het eten bestelt u op dezelfde manier als de patiënt; één telefoontje naar de maaltijdservice is voldoende. Uiterlijk 45 minuten later staat er een heerlijke maaltijd klaar. Meer informatie over eten en drinken bij opname vindt u hier. 

Parkeren

Bij een langer verblijf in het ziekenhuis kunnen de kosten voor het parkeren oplopen. Dan is het voordeliger om een week- of maandkaart aan te schaffen. Hiermee kunt u onbeperkt gebruik maken van de parkeergarage. De kaarten kunt u aanschaffen bij de receptie in de centrale hal. Meer informatie over parken bij het ziekenhuis vindt u hier.

Op het voorplein van Ziekenhuis Gelderse Vallei zijn te vinden:

  • kiss & ride plekken voor halen en brengen
  • taxistandplaats
  • rookplek
  • rolstoelplek
  • betaalautomaten parkeergarage
Mee-eten in het ziekenhuis
Mee-eten in het ziekenhuis
Parkeerkaarten
Parkeerkaarten van Ziekenhuis Gelderse Vallei
Parkeerservice
Parkeerservice

Rollators en rolstoelen

Bij de ingang van het ziekenhuis staan rollators en rolstoelen. Hiervan kunt u gebruik maken met een muntstuk van 1 euro of 20 eurocent.

Patiëntenvoorlichting en informatie

In de centrale hal van het ziekenhuis vindt u de afdeling patiëntenvoorlichting en informatie. De medewerkers helpen u graag met allerlei voorlichtingsmateriaal en informatie over behandelingen, voorzieningen en patiëntenverenigingen.

Daarnaast delen wij kennis over een gezonde leefstijl in onze infotheek voeding en bewegen.

De Stilteruimte

In de centrale hal, in het hoekje achter de beveiliging, vindt u de stilteruimte. Dat is een plek voor een moment van rust of bezinning, of om te bidden. De ruimte is voor iedereen toegankelijk, ongeacht religie of leeftijd. Voor moslims is er de mogelijkheid voor een reinigingsritueel voorafgaand aan het gebed en de richting van Mekka is aangeven in de ruimte. Verder zijn er geestelijke boeken aanwezig en kan er in alle rust een kaart geschreven worden.

De Vallei Apotheek is de poliklinische apotheek van Ziekenhuis Gelderse Vallei. U kunt hier uw medicijnen ophalen die uw medisch specialist heeft voorgeschreven. U vindt de apotheek in de centrale hal.

In de centrale hal van het ziekenhuis vindt u een groot aantal andere voorzieningen:

De stilteruimte
De stilteruimte
De infotheek
De infotheek

Op verschillende plekken in het ziekenhuis staan automaten voor koffie en thee. U vindt deze drankenautomaten op de verpleegafdelingen en poliklinieken.

Ziekenhuis Gelderse Vallei biedt u toegang tot draadloos internet. Dat gaat als volgt: zoek met uw smartphone, laptop of tablet verbinding met wifi. Kies ‘ZGVwifi’ om uw apparaat met het internet te verbinden. U heeft hiervoor geen wachtwoord nodig. Het accepteren van de voorwaarden is wel noodzakelijk. Het gebruik van ons netwerk is op eigen risico.

Mobiel bellen is toegestaan in het ziekenhuis. Houd wel rekening met andere aanwezigen. Bel niet op luide toon en houd uw gesprekken kort. Op enkele afdelingen moet u uw telefoon uitschakelen.

Doven en anderstaligen kunnen de hulp inschakelen van een tolk. Ook zijn er contactpersonen voor patiënten van Turkse en Marokkaanse afkomst. Vraag naar de mogelijkheden bij de verpleegkundige of bij de afdeling patiëntenvoorlichting & informatie.

Geeft u borstvoeding of wilt u kolven? Op de kraamafdeling in het ziekenhuis is een speciale kamer die u daarvoor kunt gebruiken. Vraag ernaar bij de receptie van de kraamafdeling.