Klacht indienen

In Ziekenhuis Gelderse Vallei doen we er alles aan om u zo goed mogelijk te behandelen, verzorgen en begeleiden. Toch kan het gebeuren dat u niet tevreden bent over uw behandeling, verblijf in het ziekenhuis of over de manier waarop u bent benaderd. Wij horen het graag als u niet tevreden bent en vragen u om uw ervaringen en klachten bij ons kenbaar te maken. Dit biedt ons de mogelijkheid om samen met u naar een oplossing te zoeken en om onze zorg te verbeteren.

Wat kan ik doen? 

Een klacht bespreekt u het beste direct met de betrokken medewerker, arts of leidinggevende van de afdeling. Een gesprek neemt vaak al veel onvrede weg. Lost dit uw probleem niet op? Of vindt u het prettiger om er met een ander over te spreken? Dan kunt u contact opnemen met een klachtenbemiddelaar, bijvoorbeeld door onderstaand klachtenformulier in te vullen. 

Velden met een * zijn verplicht. 

This portlet is not configured, or the settings are incorrect. Use "Edit Shared Settings" to select an application, or contact your administrator for assistance.
The form you are attempting to access is unavailable. Try again later, or contact a system administrator for assistance.
Loading...