Recept appelflap met dessert drinkvoeding

Appelflap, 1 portie | bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 1/4 appel, geschild en in blokjes
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 cupje dessert dieetvoeding, vanillesmaak
  • 1 plakje kant-en-klaar bladerdeeg
  • 1 geklutst ei
  • 1 eetlepel suiker
  • geklopte slagroom

Bereidingswijze

  • verwarm de over voor op 225 graden
  • meng de appel, rozijnen en de kaneel in een kom
  • voeg de dessert dieetvoeding en roer het geheel goed door elkaar
  • leg bakpapier op de bakplaat of bestrooi deze met bloem
  • leg het plakje bladerdeeg op de bakplaat en beleg het plakje met een bergje appelmengsel
  • vouw het plakje bladerdeeg met de punten naar elkaar dicht in de vorm van een driehoek
  • druk de randjes van het flapje goed aan met een vork
  • bestrijk de appelflap met het geklutste ei en bestrooi het met de suiker
  • bak de appelflap in ongeveer 15 minuten goudbruin in de oven  

Serveertip

  • garneer de appelflap met een toefje slagroom en een stukje fruit