Web Content Viewer
- ${title}
${loading}
Recept appelflap met dessert drinkvoeding
Appelflap, 1 portie | bereidingstijd 20 minuten
Ingrediënten
- 1/4 appel, geschild en in blokjes
- 1 eetlepel rozijnen
- 1 theelepel kaneel
- 1 cupje dessert dieetvoeding, vanillesmaak
- 1 plakje kant-en-klaar bladerdeeg
- 1 geklutst ei
- 1 eetlepel suiker
- geklopte slagroom
Bereidingswijze
- verwarm de over voor op 225 graden
- meng de appel, rozijnen en de kaneel in een kom
- voeg de dessert dieetvoeding en roer het geheel goed door elkaar
- leg bakpapier op de bakplaat of bestrooi deze met bloem
- leg het plakje bladerdeeg op de bakplaat en beleg het plakje met een bergje appelmengsel
- vouw het plakje bladerdeeg met de punten naar elkaar dicht in de vorm van een driehoek
- druk de randjes van het flapje goed aan met een vork
- bestrijk de appelflap met het geklutste ei en bestrooi het met de suiker
- bak de appelflap in ongeveer 15 minuten goudbruin in de oven
Serveertip
- garneer de appelflap met een toefje slagroom en een stukje fruit