Recept brood met drinkvoeding

Brood, circa 15 sneetjes | bereidingstijd 2 uur en 15 minuten

Ingrediënten

  • 600 gram bloem
  • 2 flesjes drinkvoeding op melkbasis, neutraalsmaak
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 2 theelepels suiker
  • 1 afgestreken theelepel zout
  • gedroogd fruit, noten of kruiden
  • extra bloem om te strooien

Bereidingswijze

  • verwarm de oven voor op 180 graden
  • bekleed een bakplaat met aluminiumfolie
  • doe de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden
  • giet 1 flesje drinkvoeding in het kuiltje
  • voeg de gist, suiker en het zout toe
  • roer het geheel met een vork door elkaar
  • voeg het tweede flesje drinkvoeding toe en meng dit door het deeg, zodat er een kleverige massa ontstaat
  • doe wat bloem op uw handen en kneed het geheel tot er glad en elastisch deeg ontstaat
  • maak een ronde deegbol en bestrooi het met wat bloem
  • dek de kom af met een vochtige, warme, schone doek en laat het deeg een half uur op een warme plaats rijzen tot een dubbel volume
  • vermeng het deeg eventueel met gedroogd fruit, noten of kruiden
  • laat het deeg nog een half uur rijzen
  • breng het brood in de gewenste vorm
  • bestrooi het deeg en de bakplaat met bloem
  • bak het brood in 60 minuten gaar en bruin

Serveertips

  • serveer met een glas jus d’orange
  • smeer de snee met margarine en kaas of jam