Recept kip-kerrie ragout met drinkvoeding

Kip-kerrie ragout, 1 portie | bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 30 gram vloeibaar bak- en braadproduct
  • 1 ui, fijngesneden
  • 3 eetlepels bloem
  • 200 ml kippenbouillon
  • flesje drinkvoeding op melkbasis, neutraalsmaak
  • 200 gram gare kipfilet, in blokjes
  • 1-2 theelepels kerriepoeder
  • zout en peper

Bereidingswijze

  • smelt de boter in de pan
  • fruit de ui in de boter
  • voeg de bloem toe en maak een roux
  • blus de roux af met de bouillon en los de roux op. Roer het geheel goed door
  • voeg het flesje drinkvoeding toe en roer tot er gladde saus ontstaat. Zorg ervoor dat de saus niet gaat koken
  • voeg de kipfilet en de kerrie toe aan de ragout en roer het geheel goed door
  • maak het gerecht naar wens op smaak met peper en zout  

Serveertip

  • maaltijd: serveer de ragout met rijst en doperwtjes
  • lunchgerecht of tussendoortje: serveer de ragout met toast of een pastei