Web Content Viewer
Recept andijviestamppot met dieetpoeder
Andijviestamppot, porties voor 2 personen | bereidingstijd 30 minuten | geschikt voor koolhydraat-, eiwit- of energie-eiwitpoeder
Ingrediënten
- 500 gram aardappelen
- 50-100 ml volle melk of room
- 25 gram vloeibare margarine of boter
- 30 gram dieetpoeder
- 200 gram spekblokjes
- 300 gram andijvie, fijngesneden
- peper en zout
Bereidingswijze
- schil de aardappelen en snij ze in stukjes
- was de aardappelen
- kook de aardappelen gaar in een ruime hoeveelheid water
- pureer de aardappelen met een vork of stamper
- voeg daarbij melk/room en ongeveer de helft van de boter toe en roer het goed door
- voeg vervolgens het dieetpoeder toe en roer het geheel tot een glad mengsel
- maak de puree op smaak met zout en peper
- bak in een andere pan de spekjes goudbruin in de resterende boter
- schep de spekjes door de aardappelpuree
- voeg gedoseerd de andijvie toe aan de aardappelpuree en meng het geheel goed door elkaar
Serveertip
- lekker met een stukje vlees en jus