Recept andijviestamppot met dieetpoeder

Andijviestamppot, porties voor 2 personen | bereidingstijd 30 minuten | geschikt voor koolhydraat-, eiwit- of energie-eiwitpoeder

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 50-100 ml volle melk of room
  • 25 gram vloeibare margarine of boter
  • 30 gram dieetpoeder
  • 200 gram spekblokjes
  • 300 gram andijvie, fijngesneden
  • peper en zout

Bereidingswijze

  • schil de aardappelen en snij ze in stukjes
  • was de aardappelen
  • kook de aardappelen gaar in een ruime hoeveelheid water
  • pureer de aardappelen met een vork of stamper
  • voeg daarbij melk/room en ongeveer de helft van de boter toe en roer het goed door
  • voeg vervolgens het dieetpoeder toe en roer het geheel tot een glad mengsel
  • maak de puree op smaak met zout en peper
  • bak in een andere pan de spekjes goudbruin in de resterende boter
  • schep de spekjes door de aardappelpuree
  • voeg gedoseerd de andijvie toe aan de aardappelpuree en meng het geheel goed door elkaar  

Serveertip

  • lekker met een stukje vlees en jus