Recept bospaddestoelenragout met dieetpoeder

bospaddestoelenragout, porties voor 2 personen | bereidingstijd 30 minuten | geschikt voor koolhydraat-, eiwit- of energie-eiwitpoeder

Ingrediënten

  • 40 gram vloeibare margarine of boter
  • 1 klein fijngesnipperd sjalotje
  • 30 gram bloem
  • 300 ml groentebouillon
  • 125 gram gesneden bospaddenstoelen
  • 100 ml kookroom
  • 30 gram dieetpoeder
  • bieslook
  • peper en zout

Bereidingswijze

  • smelt 90% van de boter in de pan, voeg hier het fijn gesnipperde sjalotje aan toe en fruit deze goudbruin
  • voeg de bloem toe en maak een roux
  • blus de roux af met de bouillon en los de roux op
  • roer het tot een glad mengsel
  • laat de ragout minimaal 15 minuten zachtjes doorkoken
  • bak in een andere pan de bospaddenstoelen in de resterende boter
  • voeg de aangebakken bospaddenstoelen toe aan de ragout
  • schenk al roerend de kookroom door de ragout
  • voeg geleidelijk het dieetpoeder toe en blijf roeren
  • breng het geheel op smaak met peper, zout en bieslook 

Serveertips

  • lekker met rijst, brood of een pasteitje