Web Content Viewer
Recept bospaddestoelenragout met dieetpoeder
bospaddestoelenragout, porties voor 2 personen | bereidingstijd 30 minuten | geschikt voor koolhydraat-, eiwit- of energie-eiwitpoeder
Ingrediënten
- 40 gram vloeibare margarine of boter
- 1 klein fijngesnipperd sjalotje
- 30 gram bloem
- 300 ml groentebouillon
- 125 gram gesneden bospaddenstoelen
- 100 ml kookroom
- 30 gram dieetpoeder
- bieslook
- peper en zout
Bereidingswijze
- smelt 90% van de boter in de pan, voeg hier het fijn gesnipperde sjalotje aan toe en fruit deze goudbruin
- voeg de bloem toe en maak een roux
- blus de roux af met de bouillon en los de roux op
- roer het tot een glad mengsel
- laat de ragout minimaal 15 minuten zachtjes doorkoken
- bak in een andere pan de bospaddenstoelen in de resterende boter
- voeg de aangebakken bospaddenstoelen toe aan de ragout
- schenk al roerend de kookroom door de ragout
- voeg geleidelijk het dieetpoeder toe en blijf roeren
- breng het geheel op smaak met peper, zout en bieslook
Serveertips
- lekker met rijst, brood of een pasteitje