Recept chocolademouse met dieetpoeder

Chocolademouse, porties voor 4 personen | 15-30 minuten bereidingstijd (exclusief opstijven) | geschikt voor koolhydraat-, eiwit- of energie-eiwitpoeder

Ingrediënten

  • 1 blaadje gelatine
  • 250 ml slagroom
  • 100 ml (kook)room
  • 150 gram melkchocolade in blokjes
  • 25 gram dieetpoeder

Bereidingswijze

  • week het blaadje gelatine in een schaaltje koud water
  • pak een schone kom en klop hierin ondertussen de slagroom tot yoghurtdikte
  • breng 100 ml room aan de kook in een steelpan
  • los het gelatineblaadje op in de room en roer het mengsel goed door
  • voeg de blokjes chocolade toe en laat het al roerende smelten
  • zet het vuur zacht als de chocolade volledig gesmolten is
  • spatel voorzichtig de geslagen room en het chocolademengsel door elkaar en roer het goed
  • voeg het dieetpoeder al roerend toe
  • haal de pan van het vuur en schenk het mengsel in schaaltjes
  • dek de schaaltjes af met plastic en laat het afkoelen in de koelkast  

Serveertip

  • maak het gerecht af met een toefje slagroom en een aardbei