Recept middeleeuwse soep met drinkvoeding

Middeleeuwse soep, porties voor 2 personen | bereidingstijd 45 minuten | geschikt voor koolhydraat-, eiwit- of energie-eiwitpoeder

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olie
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 fijngehakte teentjes knoflook
  • 50 gram fijngesneden spinazie
  • 125 gram voorgekookte linzen
  • 500 ml groentebouillon
  • 30 gram dieetpoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 2 eetlepels koriander
  • peper en zout

Bereidingswijze

  • verhit de olie in de pan
  • fruit de ui en knoflook tot ze goudgeel van kleur zijn
  • voeg de gewassen spinazie toe en bak het 2 minuten mee
  • voeg nu de voorgekookte linzen toe
  • blus het geheel af met de groentebouillon en laat het 15 minuten zachtjes doorkoken
  • voeg het dieetpoeder toe
  • voeg de koriander en komijn toe aan het mengsel
  • maak de soep af met peper en zout
  • roer tot slot het geheel nog eens goed door  

Serveertips

  • serveer de soep met brood en (kruiden)boter of roomkaas