Levensgrote darm in Ziekenhuis Gelderse Vallei

Geplaatst op vrijdag 10 maart 2017 (archief)

Bekijk de darm aan de binnenkant

Maak een wandelingetje door een darm en bekijk hoe de menselijke dikke darm er van binnen uitziet. Dit kan van 21 tot 24 maart in Ziekenhuis Gelderse Vallei. In de infotheek in de hal staat de ‘Opblaasbare Darm’ opgesteld, een levensgrote darm waar bezoekers doorheen kunnen lopen en zien hoe darmpoliepen en andere darmafwijkingen eruit zien.

Ziekenhuis Gelderse Vallei besteedt in het kader van de internationale darmkankermaand de hele maand maart aandacht aan darmkanker. Van 21 tot 24 maart is er behalve de levensgrote darm op 23 maart een informatiemarkt met verschillende activiteiten en deskundigen om vragen te beantwoorden.


Darmkanker

Met de ‘Opblaasbare Darm’ wil Ziekenhuis Gelderse Vallei de patiëntengroepen en de bezoekers van het ziekenhuis informeren over darmkanker en aandacht vragen voor preventie, ziekte, behandeling en zorg. Jaarlijks krijgen ongeveer 15.550 patiënten en hun naasten te maken met darmkanker. Meer dan 5.000 mensen overlijden elk jaar aan de gevolgen van de ziekte. Als darmkanker in een vroegtijdig stadium wordt opgespoord, is de ziekte goed te behandelen. De opblaasbare darm is ter beschikking gesteld door de Maag Lever Darm Stichting


Informatiemarkt darmkanker

Op donderdag 23 maart is er van 13.00 tot 15.00 uur een informatiemarkt over darmkanker met tal van activiteiten:


Voeding, bewegen en darmkanker

Voor mensen met kanker zijn goede voeding en voldoende bewegen extra belangrijk. De behandeling is dan beter te doorstaan. Bovendien bevorderen bewegen en goede voeding het herstel. Maar ook om kanker te voorkómen is het belangrijk gezond te eten en voldoende te bewegen. De komende weken belicht de infotheek van Ziekenhuis Gelderse Vallei de rol van voeding en bewegen bij (darm)kanker. Iedereen is van harte welkom in de infotheek. Deze is in de centrale hal van het ziekenhuis.


Darmlevercentrum

Ziekenhuis Gelderse Vallei is een van de screeningscentra voor het bevolkingsonderzoek darmkanker. Dit is onderdeel van het kennis- en expertisecentrum DarmLeverzorg in het Edese ziekenhuis. In dit vooruitstrevende kennis- en expertisecentrum bundelt het ziekenhuis haar kennis over voeding en bewegen samen met de zorg rond darmkanker zowel op het gebied van preventie, behandeling en herstel.


Oncologische zorg A.R.T.Z.

Ziekenhuis Gelderse Vallei maakt ook deel uit van de Alliantie Regionale Top Zorg (A.R.T.Z). In het A.R.T.Z. Oncologisch centrum wordt de oncologische zorg van Rijnstate, Slingeland Ziekenhuis en Ziekenhuis Gelderse Vallei bij elkaar gebracht. In de samenwerking delen gespecialiseerde teams per kankersoort hun kennis en ervaring met elkaar, met als doel de oncologische zorg in Gelderland verder te verbeteren.

 

Overig nieuws

Archief

Bekijk het archief van 'Nieuws Ziekenhuis Gelderse Vallei'