Wandelen voor mensen met hart- en vaatproblemen

Geplaatst op donderdag 16 maart 2017 (archief)

Buitengewoon gezond bewegen: Biowalking in het Edese en Bennekomse Bos

IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, en Ziekenhuis Gelderse Vallei organiseren voor mensen met (risico op) hart- en vaatziekten IVN Biowalking. Dit zijn wandelingen in de natuur onder begeleiding van een IVN-gids en een fysiotherapeut. Het speciale aan deze Biowalk is dat er ook een Buurtsportcoach van Sportservice Ede mee loopt.

De IVN-gids maakt van het wandelen een prettige en interessante ervaring, voor veel deelnemers is de mooie natuur in hun nabije omgeving een ware ontdekking. De aanwezigheid van de fysiotherapeut geeft een veilig gevoel, tijdens de wandeling heeft deze wandelend spreekuur. Wandelen in groepsverband is gezellig en biedt ruimte om ervaringen te delen. Een perfecte combinatie om over de drempel te stappen en naar buiten te gaan!

Een Biowalk start met een half uur doorwandelen zodat deelnemers werken aan hun conditie en ervaren wat bewegen doet met hun lichaam. Hierna wordt even gepauzeerd en vertelt de gids over de omgeving. Vervolgens verzorgt de gids gedurende ongeveer een uur een ‘normale’ excursie waarbij de fysiotherapeut en Buurtsportcoach beschikbaar zijn voor vragen. Het gemiddelde wandeltempo ligt op 3,5 km/uur.


Wanneer

De wandelingen starten op de volgende data in 2017. Men schrijft zich in voor een complete serie van drie Biowalks.

  • Vrijdagmiddag 7 april 2017, start 14.00 uur
  • Vrijdagmiddag 14 april 2017, start 14.00 uur
  • Vrijdagmiddag 21 april 2017, start 14.00 uur

Groepssamenstelling

De groep bestaat uit maximaal 20 deelnemers, begeleid door één fysiotherapeut, één IVN-natuurgids en één Buurtsportcoach.
De wandeling is ongeveer 3 km lang en prima geschikt voor deelnemers met een gemiddelde conditie.


Kosten

Er zijn geen kosten aan de wandelingen verbonden. De wandeling wordt georganiseerd door een student van de opleiding Sport en Bewegen te Ede en begeleid door vrijwilligers van Ziekenhuis Gelderse Vallei, IVN-Ede en Sportservice Ede.


Aanmelden

Aanmelden kan, voor 2 april, via het e-mailadres: roekels@zgv.nl, onder vermelding van de
volgende gegevens:
Naam:
Geslacht:
Telefoonnummer:
Geboortedatum:
Aandoening:
Neemt u een introducé mee?:

Na aanmelding ontvangen deelnemers aanvullende informatie.

Overig nieuws

Archief

Bekijk het archief van 'Nieuws Ziekenhuis Gelderse Vallei'