Over Ziekenhuis Gelderse Vallei

Het ziekenhuis voor voeding, bewegen en slaap

Afspelen

Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede is een veilig ziekenhuis dat zorg levert op basis van de nieuwste wetenschappelijke kennis. Onze zorg is hoogwaardig, goed georganiseerd en mensgericht.

Samen met u als patiënt en andere zorgaanbieders in ons netwerk, werken we aan uw gezondheidwinst. Dit doen we door behandelingen en het voorkomen van ziekte, met aandacht voor uw kwaliteit van leven.

Wij geven patiënten handvatten waarmee zij zelf kunnen bouwen aan een gezonde leefstijl. Hiermee bieden wij hen gezondheidswinst voor hun verdere leven.

Patiënten kunnen bij ons terecht voor bijna alle medische specialismen. We hebben een groot aantal subspecialisaties en werken samen met andere (zorg)organisaties. Zo leveren wij een volledig pakket aan professionele zorg, onderzoek en behandeling. De patiënt kan met al zijn zorgvragen bij ons terecht. Het ziekenhuis vervult daarmee een belangrijke regionale functie.

Ons ziekenhuis staat bekend om zijn expertise op het gebied van voeding, bewegen en slaap. Maar ook echografie en MRI, intensieve zorg, slaapproblematiek en het Vrouw, Moeder en Kind-centrum zijn belangrijke deskundigheidsgebieden. Kwaliteit en patiëntveiligheid staan hoog in het vaandel. Patiëntveilig werken is op alle niveaus in de organisatie een belangrijk onderdeel van het dagelijks handelen. Ziekenhuis Gelderse Vallei is door Qualicor Europe (voorheen NIAZ) inclusief het veiligheidsmanagementsysteem (VMS) geaccrediteerd sinds 2006.

Medewerkers vormen de spil van ons ziekenhuis. Wij creëren een zo goed mogelijke  werkomgeving voor onze medewerkers waarin ieder zich inzet voor de best mogelijke zorg- verlening aan elke patiënt.

Kernwaarden

  • Zorgzaam: oprecht betrokken 
  • Deskundig: professioneel en kennisgedreven 
  • Trots: eigenzinnig en vol zelfvertrouwen 
  • Durf: grensverleggend en doelgericht 
  • Gewoon: met beide benen op de grond

Gedragscode

Een gedragscode voor iedereen die werkzaam is voor ZGV helpt hierbij. Bekijk hier onze gedragcode. 


Zorgen voor onze regio

Wij verzorgen patiënten in West- en Midden Gelderland en Oost-Utrecht. Dit verzorgingsgebied telt ruim 260.000 inwoners. Wij hebben spreekuurcentra in Barneveld en Veenendaal en een polikliniek met prikpost in Wageningen. Zo waarborgen wij de patiëntenzorg dichtbij huis voor de inwoners van met name West- en Midden-Gelderland en Oost-Utrecht, maar ook voor patiënten van (ver) daarbuiten.

Voeding, bewegen en slaap.
Bouwstenen voor uw gezondheid

Voeding, bewegen en slaap zijn bouwstenen van onze zorg. We doen veel wetenschappelijk onderzoek en de resultaten zijn een belangrijk onderdeel van onze zorg, waardoor de patiënt een meer effectieve behandeling krijgt, sneller kan herstellen en zich beter voelt. We delen onze kennis breed en zetten deze ook in bij primaire en secundaire preventie. Hiermee dragen we bij aan een gezonde maatschappij als geheel. Ons onderscheidend vermogen komt tot uiting in aantoonbare voeding-, beweeg-, en slaapinterventies in onze totale zorgverlening. Vanuit deze focus hebben we 4 expertisecentra: 

Afspelen
DarmLeverCentrum
Afspelen
Reuk- en smaakcentrum
Afspelen
Slaapcentrum
Afspelen
Sports Valley
Voeding
Voeding
Bewegen
Bewegen
Slaap
Slaap