Dit is Ziekenhuis Gelderse Vallei

Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede levert medische zorg, onderzoek en innovatie. Wij geven patiënten handvatten waarmee zij zelf kunnen bouwen aan een gezonde leefstijl. Hiermee bieden wij mensen gezondheidswinst voor hun verdere leven.

Ons profiel

Ziekenhuis Gelderse Vallei is een modern ziekenhuis. Patiënten kunnen bij ons terecht voor bijna alle medische specialismen. We hebben een groot aantal subspecialisaties en werken samen met andere (zorg)organisaties. Zo leveren wij een volledig pakket aan professionele zorg, onderzoek en behandeling. De patiënt kan met al zijn zorgvragen bij ons terecht. Het ziekenhuis vervult daarmee een belangrijke regionale functie.

Feiten & cijfers

Ziekenhuis Gelderse Vallei heeft een jaaromzet van ruim € 226 miljoen. We hebben 2.623 medewerkers, 180 medisch specialisten en 400 vrijwilligers. Wij verzorgen patiënten in West- en Midden Gelderland en Oost-Utrecht. Dit verzorgingsgebied telt ruim 260.000 inwoners. Wij hebben spreekuurcentra in Barneveld en Veenendaal en een polikliniek met prikpost in Wageningen. Zo waarborgen wij de patiëntenzorg dichtbij huis voor de inwoners van met name West- en Midden-Gelderland en Oost-Utrecht, maar ook voor patiënten van (ver) daarbuiten.

Complete, veilige en deskundige zorg

Ons ziekenhuis staat bekend om zijn expertise op het gebied van voeding en bewegen. Maar ook echografie en MRI, intensieve zorg, slaapproblematiek en het Vrouw, Moeder en Kind-centrum zijn belangrijke deskundigheidsgebieden. Kwaliteit en patiëntveiligheid staan hoog in het vaandel. Patiëntveilig werken is op alle niveaus in de organisatie een belangrijk onderdeel van het dagelijks handelen. Ziekenhuis Gelderse Vallei is door het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) inclusief het veiligheidsmanagementsysteem (VMS) geaccrediteerd sinds 2004.

Speerpunt voeding & bewegen

Voeding en bewegen zijn bouwstenen van onze zorg. Voor, tijdens en na een ziekenhuisopname besteden wij extra aandacht aan voeding en bewegen. Behandelingen worden hierdoor effectiever, de patiënt herstelt sneller en voelt zich beter. Wij hebben bijvoorbeeld een uniek maaltijdservicesysteem: ‘At Your Request ®’. Iedere patiënt kan zelf van de menukaart bestellen. Hij bepaalt wat, waar, wanneer en met wie hij wil eten. De bestelling wordt vers bereid en binnen 45 minuten bij de patiënt geserveerd.

Samen met Wageningen University & Research doen wij wetenschappelijk onderzoek naar voeding. De resultaten implementeren we in innovatieve voedingsbehandelingen. Die helpen bij het behalen van optimale gezondheidswinst.