Dit is Ziekenhuis Gelderse Vallei

Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede levert medische zorg, onderzoek en innovatie. Wij geven patiënten handvatten waarmee zij zelf kunnen bouwen aan een gezonde leefstijl. Hiermee bieden wij mensen gezondheidswinst voor hun verdere leven.

Ons profiel

Ziekenhuis Gelderse Vallei is een modern ziekenhuis. Patiënten kunnen bij ons terecht voor bijna alle medische specialismen. We hebben een groot aantal subspecialisaties en werken samen met andere (zorg)organisaties. Zo leveren wij een volledig pakket aan professionele zorg, onderzoek en behandeling. De patiënt kan met al zijn zorgvragen bij ons terecht. Het ziekenhuis vervult daarmee een belangrijke regionale functie.

Feiten & cijfers

Ziekenhuis Gelderse Vallei heeft een jaaromzet van ruim € 226 miljoen. We hebben 2.623 medewerkers, 185 medisch specialisten en 300 vrijwilligers. Wij verzorgen patiënten in West- en Midden Gelderland en Oost-Utrecht. Dit verzorgingsgebied telt ruim 260.000 inwoners. Wij hebben spreekuurcentra in Barneveld en Veenendaal en een polikliniek met prikpost in Wageningen. Zo waarborgen wij de patiëntenzorg dichtbij huis voor de inwoners van met name West- en Midden-Gelderland en Oost-Utrecht, maar ook voor patiënten van (ver) daarbuiten.

Gedragcode Ziekenhuis Gelderse Vallei 

Medewerkers vormen de spil van ons ziekenhuis. Wij creëren een zo goed mogelijke  werkomgeving voor onze medewerkers waarin ieder zich inzet voor de best mogelijke zorg- verlening aan elke patiënt. Een gedragscode voor iedereen die werkzaam is voor ZGV helpt hierbij.

Bekijk hier onze gedragcode. 


Complete, veilige en deskundige zorg

Ons ziekenhuis staat bekend om zijn expertise op het gebied van voeding en bewegen. Maar ook echografie en MRI, intensieve zorg, slaapproblematiek en het Vrouw, Moeder en Kind-centrum zijn belangrijke deskundigheidsgebieden. Kwaliteit en patiëntveiligheid staan hoog in het vaandel. Patiëntveilig werken is op alle niveaus in de organisatie een belangrijk onderdeel van het dagelijks handelen. Ziekenhuis Gelderse Vallei is door Qualicor Europe (voorheen NIAZ) inclusief het veiligheidsmanagementsysteem (VMS) geaccrediteerd sinds 2006.

Speerpunt voeding, bewegen & slaap

Voeding, bewegen en slaap zijn bouwstenen van onze zorg. Voor, tijdens en na een ziekenhuisopname besteden wij extra aandacht aan voeding, bewegen en slaap. Behandelingen worden hierdoor effectiever, de patiënt herstelt sneller en voelt zich beter. Wij hebben bijvoorbeeld een uniek maaltijdservicesysteem: ‘Zorg met Goede Voeding’. Iedere patiënt kan zelf van de menukaart bestellen. Hij bepaalt wat, waar, wanneer en met wie hij wil eten. De bestelling wordt vers bereid en binnen 45 minuten bij de patiënt geserveerd.

Samen met Wageningen University & Research doen wij wetenschappelijk onderzoek naar voeding. De resultaten implementeren we in innovatieve voedingsbehandelingen. Die helpen bij het behalen van optimale gezondheidswinst.