Een rookvrij ziekenhuisterrein

Vanaf 1 oktober 2019 is het terrein van ons ziekenhuis rookvrij. Voortaan kunnen patiënten, bezoekers en medewerkers hier rookvrij verblijven en werken.

Bekijk op onderstaande afbeelding tot waar het terrein van Ziekenhuis Gelderse Vallei rookvrij is.


Hulp bij stoppen met roken

Wist u dat de kans op allerlei ziekten kleiner wordt als u stopt met roken? En u ook sneller herstelt na een ingreep/operatie en minder kans heeft op complicaties? Meer weten over de voordelen van stoppen met roken? Of hoe u dit het beste kan aanpakken? Lees meer op www.ikstopnu.nl of vraag uw huisarts om advies en begeleiding.

Tafelvoetbalspel

Niet meer roken op ons ziekenhuisterrein is voor veel mensen niet makkelijk, bijvoorbeeld doordat een sociaal contactmoment is verstoord. Om een alternatief te bieden voor het sociale contact dat er vroeger was via een sigaret, is er in de oude rokerstuin een tafelvoetbalspel geplaatst. Deze is ons aangeboden door de firma van Ee Buitenspeelgoed uit Kootwijkerbroek. Zij leveren veel buitenspeelgoed voor kinderen en is medestander in onze ambities: het laten opgroeien van onze kinderen in een rookvrije samenleving door te streven naar een Rookvrije Generatie