mrt
4
do

Overgangsklachten verminderen door leefstijl aan te passen

16:30 - 18:00 uur
Online

Op 4 maart organiseert Ziekenhuis Gelderse Vallei een webinar over de overgang. Een aantal experts en ervaringsdeskundigen belichten hoe aanpassingen in de manier waarop je leeft, met name op het gebied van voeding, bewegen en slaap, overgangsklachten kunnen verminderen. Tijdens het webinar wordt het boek ‘Overgang van top tot teen’ gepresenteerd. Vanaf dat moment is het boek te bestellen en te koop.

De overgang roept een hoop vragen op: welke symptomen vormen een risico voor je gezondheid? Hoe beïnvloedt de overgang je functioneren? Welke behandelingen zijn er? Wat kun je zelf doen aan je klachten? Auteurs van het boek Mirjam van ’t Veld, voorzitter raad van bestuur Ziekenhuis Gelderse Vallei en Marcelle Meesters spraken hierover met verschillende experts en medisch specialisten. Ze vertellen openhartig over hun eigen ervaringen met de overgang. In het boek combineren ze deze persoonlijke verhalen met de wetenschappelijke kennis van artsen en andere deskundigen. Ze leggen op een heldere manier uit hoe de processen in je lichaam werken. Wat blijkt: gezond leven helpt, daarom besteden ze veel aandacht aan voeding, beweging en slaap. Het resultaat is een heldere, complete gids met de laatste wetenschappelijke inzichten en praktische handvatten om deze periode goed te doorstaan.

Tijdens het webinar gaan de auteurs van het boek in gesprek met de experts en ervaringsdeskundigen. Daarbij komen verschillende vragen en antwoorden en praktische tips over de overgang aan bod. Het webinar start 4 maart om 16.30 uur met de presentatie van het boek en eindigt tussen 17.30 en 18.00 uur. Deelnemers kunnen zich aanmelden via www.geldersevallei.nl/webinar-deovergang. Na aanmelding krijgt men een link krijgt toegestuurd om het webinar bij te wonen. Hier zijn geen kosten aan verbonden.


Agendaoverzicht