apr
24
di

Rondje Gezond

13:00 - 15:00 uur
Ziekenhuis Gelderse Vallei, Willy Brandtlaan 10, 6716 RP Ede

24 april organiseert het ziekenhuis ‘Rondje gezond’; voor patiënten, bezoekers en medewerkers. U kunt dan onder andere uw bloeddruk laten meten, een fitheidstest doen en uw BMI laten bepalen. Ook is er informatie over voeding, bewegen en gezondheid.

Door een gezonde leefstijl, dus gezonde voeding en voldoende beweging, kun je gezondheidswinst behalen. Onze kennis en deskundigheid hierover willen we graag beschikbaar stellen aan een groot publiek. Daarom geeft een medewerker van de afdeling diëtetiek informatie over het belang van goede voeding. Tijdens ‘Rondje gezond’ zijn medewerkers van de afdeling fysiotherapie aanwezig om samen met u te kijken naar uw vitaliteit. Ook kunt u onderzoeken of u dagelijks voldoende beweegt. Sportservice Ede is aanwezig om u te informeren over de mogelijkheden die er zijn in de regio om te sporten, ook als u ziek bent of een aandoening heeft.

Gezonde leefstijl

Door een gezonde leefstijl, dus gezonde voeding en voldoende beweging, verminder je de kans op aandoeningen zoals overgewicht, botontkalking, hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en hoge bloeddruk. Maar hoe zorg je voor zo´n gezonde leefstijl? In de infotheek besteedt Ziekenhuis Gelderse Vallei aandacht hieraan. Zo is er veel informatie over de nieuwe Schijf van Vijf en zijn er folders met beweegtips. De infotheek is in de centrale hal en gratis toegankelijk.

Agendaoverzicht