mrt
29
vr

Voedings- en vochttekort: onze zorg!

12:30 - 18:00 uur
Groene Hub, Ziekenhuis Gelderse Vallei, Ede

Eten en drinken uw patiënten wel goed? Wat moet u doen bij een vermoeden van ondervoeding? Welke rol kunnen verpleegkundigen en verzorgenden spelen bij de aanpak van voedings- en vochttekorten in de zorg?

Onderwerp

Voedings- en vochttekorten vormen een probleem in de gezondheidszorg, met gevolgen voor gezondheid van patiënten en kosten van zorg. Verschillende zorgprofessionals spelen een rol bij het signaleren van voeding- en vochttekort, interventies voor preventie en behandeling, monitoren en evalueren van zorg. Om de verpleegkundig specialist, verpleegkundige en verzorgende in het handelen rondom een vocht- en voedingstekort te ondersteunen, wordt een nieuwe kwaliteitsstandaard ontwikkeld: deze moet handvatten bieden voor goede zorg, inhoudelijk en organisatorisch. Als eerste stap zijn we op zoek naar de meest dringende knelpunten in de zorg rondom dit thema. Daarvoor hebben we u nodig!

Open Space Conferentie

Tijdens deze bijeenkomst doen we het nèt even anders: met verpleegkundigen, verzorgenden, cliënten/patiënten en mantelzorgers gaan u en uw collega’s aan de slag om een agenda met punten op te stellen die u belangrijk vindt, waarover we vervolgens met elkaar in gesprek gaan. U bepaalt zelf waar het die middag over gaat. Het is dus DE gelegenheid om uw stem te laten horen! Uw inbreng vormt de basis voor de toekomstige kwaliteit van de zorg rondom voeding- en vochttekort.

Programma

  • 12.30 – 13.00 Inloop met koffie en thee
  • 13.00 – 13.30 Welkom, uitleg spelregels en gezamenlijk agenda maken
  • 13.30 – 15.00 Gespreksronde 1 (incl. pauze)
  • 15.00 – 16.30 Gespreksronde 2 (incl. pauze)
  • 16.30 – 17.00 Terugkoppeling
  • 17.15 – 17.30 Afsluiting
  • 17.30 Borrel

Meer informatie over het programma (pdf 166KB).

Wie komen er?

De kwaliteitsstandaard wordt ontwikkeld voor verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen en verzorgenden. Maar voor deze bijeenkomst nodigen we iedereen uit die in het dagelijks werk of leven te maken kan krijgen met voedings- of vochttekorten en de zorg die daarmee gepaard gaat: cliënten/patiënten, mantelzorgers, thuishulpen, verzorgenden, verpleegkundigen, artsen en specialisten, diëtisten, logopedisten, onderzoekers en verzekeraars.

Aanmelden

Er is een vast aantal plaatsen beschikbaar dus aanmelden is vereist. Deelname is gratis en reiskosten worden vergoed. Vragen over de bijeenkomst kunt u stellen via info@pallashrc.com. Meld u nu aan. We kijken uit naar uw komst!

Agendaoverzicht