Buddy worden of een buddy vragen

22 November 2018

Ziekenhuis Gelderse Vallei ontwikkelde samen met het Toon Hermans Huis Ede een buddyproject voor (ex)patiënten met borstkanker of darmkanker. Een buddy is een ervaringsdeskundige. Hij of zij helpt kankerpatiënten het eigen leven weer op te pakken. Wilt u buddy worden? Of zoekt u een buddy?

Als buddy bent u een lotgenoot. U heeft in het verleden zelf ook de diagnose kanker gekregen, een behandeling ondergaan en de ziekte verwerkt. Daarom weet u als geen ander wat er allemaal op je af komt als je de diagnose kanker krijgt. U kunt deze ervaring inzetten om iemand in dezelfde situatie te helpen.

Gun jezelf een buddy

Catharina (59) kreeg na haar behandeling voor darmkanker Wendy (57) als buddy. Catharina: 'Wendy heeft aan den lijve ondervonden waar ik nu middenin zit. Het lucht op om met iemand te praten die precies weet waar jij het over hebt. Iemand die begrijpt wat het met je doet. Natuurlijk kun je op internet surfen en daar je vragen stellen, maar een persoonlijk contact is toch onvervangbaar. Durf een drempel over te gaan en vraag om een buddy. Gun het jezelf.'

Buddy worden

Heeft u in het verleden borstkanker of darmkanker gehad en voelt u ervoor om buddy te worden? U kunt zich aanmelden via het Toon Hermans Huis. U krijgt een gesprek met een medewerker van het Toon Hermans Huis. Daarna volgt een training van 3 dagen.

Buddy vragen

Heeft u kort geleden een behandeling voor borstkanker of darmkanker ondergaan en wilt u graag met een buddy in contact komen? Meld dit bij uw zorgverlener in het ziekenhuis via het Toon Hermans Huis. Op een speciale website presenteren de beschikbare buddy’s zich. U krijgt een inlog, kiest de buddy die het beste bij u past en meldt dit aan het Toon Hermans Huis. Die zorgt voor het eerste contact.

Het Toon Hermans Huis Ede

Het Toon Hermans Huis Ede is een stichting die klaarstaat voor iedereen die kanker heeft of heeft gehad. Ook naasten die behoefte hebben over de ziekte van een dierbare te praten zijn welkom.

Bekijk ook

Nieuwsoverzicht