Draadloze CTG maakt bevallen aangenamer

25 October 2017

Onze nieuwe, geavanceerde techniek op de kraamafdeling maakt een aangenamere bevalling mogelijk. En daar zijn wij trots op! Sinds kort werken we met de draadloze Cardio Toco Grafie (CTG). Benieuwd naar de CTG en een ervaring? Lees dan verder.

Wat is een CTG?

De hartslag van moeder en kind en de weeën activiteit wordt draadloos geregistreerd door middel van een band om de buik van de vrouw. De band hoeft niet aangesloten te worden aan het CTG apparaat, waardoor je dus bewegingsvrijheid hebt. De aanstaande moeder hoeft niet meer de hele bevalling in bed te liggen.

Ook is het apparaat waterdicht. De weeën kunnen daarom worden opgevangen onder de douche. Hennie Jansen, leidinggevende kraam- en verlosafdeling in ons ziekenhuis, is trots op deze nieuwe techniek: ‘De aanstaande moeder kan hierdoor vrij bewegen, terwijl de hartslag van de baby en de weeën activiteit  continue gecontroleerd wordt. Ideaal!’

Succes

Natasja is bevallen in ons ziekenhuis en ze is erg te spreken over deze nieuwe techniek. Ze vertelt: ‘Het is erg prettig bevallen. Je kunt gaan en staan waar je wilt. Je zit niet vast aan een bed, waardoor je goed in beweging kan blijven. Ook kon ik er heerlijk mee douchen. Daardoor werd de bevalling een stuk aangenamer’.

Moeder en kind kunnen nu lekker gaan genieten van elkaar!

Nieuwsoverzicht