Drukke jaarwisseling in Ziekenhuis Gelderse Vallei

01 January 2020

Oudejaarsdag en nieuwjaarsnacht op de spoedeisende hulp (SEH) in Ziekenhuis Gelderse Vallei waren druk. Er werden in totaal 8 slachtoffers met letsel door vuurwerk behandeld. 3 gewonden kwamen op 31 december binnen en 5 gewonden op nieuwjaarsnacht na 00:00 uur. Het betroffen lichte ongevallen, niemand hoefde in het ziekenhuis te blijven. Daarnaast werden 5 personen met teveel alcohol binnengebracht.

Eerste baby
De eerste baby van 2020 in Ziekenhuis Gelderse Vallei werd om 03:36 uur geboren. Het is een meisje met de naam Virne. De baby had een goede start en Virne en haar ouders maken het goed. Voor de ouders was het een mooie en bijzondere nacht om het nieuwe jaar in te gaan. Het was wel een uitdaging om vanuit huis naar het ziekenhuis te komen, omdat ze wegens de extreme mist in combinatie met het vuurwerk niet harder dan 20 kilometer per uur konden rijden.

Vuurwerkslachtoffers
Op de SEH zijn in totaal 8 vuurwerkslachtoffers binnengebracht, waarvan 5 met oogletsel, 2 met een brandwond in het gelaat en 1 gewonde door carbid schieten.

Nieuwsoverzicht