Freya geeft fertiliteitszorg een Pluim

07 June 2018

Freya, de patiëntenvereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen, heeft Ziekenhuis Gelderse Vallei voor de periode 2018-2019 wederom de Pluim voor fertiliteitszorg toegekend. De Freya Pluim geeft aan dat we voldoen aan de kwaliteitscriteria die Freya heeft opgesteld. Angelique van Dongen is gynaecoloog met het aandachtsgebied voortplantingsgeneeskunde: ‘We zijn erg blij met de Pluim. Ik vind het vooral fijn voor de mensen die zich tot ons richten; het bevestigt dat wij kwaliteit bieden

De fertiliteitszorg van Ziekenhuis Gelderse Vallei voldoet aan minimaal 14 van de 16 criteria die Freya stelt. Van alle criteria zijn er 6 ‘must haves’, waar in ieder geval aan moet worden voldaan. Dit jaar heeft Freya verschillende nieuwe criteria toegevoegd, bijvoorbeeld dat er tijdens het gehele traject aandacht wordt gegeven aan psychosociale factoren.

Freya brengt de vruchtbaarheidszorg in Nederland in kaart met de Monitor Fertiliteitszorg. Deze monitor biedt een duidelijk overzicht van de fertiliteitszorg zoals die in de Nederlandse ziekenhuizen is georganiseerd en helpt zowel patiënten als zorgverleners om de zorg van diverse instellingen te vergelijken. Klinieken kunnen aangeven waarin zij zich onderscheiden van andere klinieken waardoor patiënten een bewuste keuze kunnen maken.


Nieuwsoverzicht