Informatiemiddag knie- en heupartrose

10 May 2019

Artrose, in de volksmond ook wel slijtage genoemd, is een aandoening van het houdings- en bewegingsapparaat. Artrose komt het meeste voor in de heup en de knie. Door klachten kan een operatie nodig zijn. Maar welke behandeling is er vóór die tijd mogelijk? En hoe kan een gezonde leefstijl u helpen? Wij organiseren op 23 mei een inloop informatiemiddag voor patiënten, bezoekers en medewerkers.

Dit inloopspreekuur op donderdag 23 mei is van 12.00 – 14.00 uur in de centrale hal van het ziekenhuis. Als bezoeker kunt u onder andere een fitheidstest doen, een sapje of gezonde snacks proeven of u laten informeren over knie- en heupartrose. Ook is er informatie over voeding, bewegen, sport en gezondheid.

Een medewerker van de afdeling diëtetiek geeft informatie over het belang van goede voeding. En de fysiotherapeut is aanwezig om samen met u te kijken naar uw vitaliteit en om te onderzoeken of u dagelijks voldoende beweegt. Ook is er een verpleegkundige aanwezig om u meer te vertellen over de knie- en heupprothese en een eventueel behandeltraject. Tot slot is Sportservice Ede aanwezig om informatie te geven over de mogelijkheden die er zijn in de regio om te sporten, ook als u ziek bent of een chronische aandoening heeft.

Gezonde leefstijl

Door een gezonde leefstijl, dus gezonde voeding en voldoende bewegen, vermindert u de kans op aandoeningen zoals overgewicht, botontkalking, hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en hoge bloeddruk. In onze infotheek besteden wij aandacht aan een gezonde leefstijl. Zo is er veel informatie over de Schijf van Vijf en zijn er folders met beweegtips. De infotheek is in de centrale hal van het ziekenhuis en gratis toegankelijk.

Nieuwsoverzicht