Maatregelen spreekuurcentra

08 May 2020

Bekijk hieronder de belangrijkste maatregelen voor de spreekuurcentra 

Spreekuurcentra zijn ‘schone’ locaties
Wij kunnen in de spreekuurcentra geen patiënten met corona gerelateerde klachten ontvangen. De spreekuurcentra zijn 'schone' locaties. Er gelden strenge maatregelen in deze locaties om te voorkomen dat patiënten met corona gerelateerde klachten deze locaties bezoeken. 

Geen begeleiding mee  
Wij vinden het erg vervelend, maar wij moeten u verzoeken om alleen naar uw afspraak te komen. Als u vanwege het vervoer begeleiding nodig heeft, vragen wij u om uw begeleider/partner buiten op u te laten wachten. Deze maatregel is nodig om in het ziekenhuis voldoende afstand te kunnen houden en de verspreiding van het coronavirus te minimaliseren. Voor kinderen en patiënten waarbij begeleiding noodzakelijk is, wordt een uitzondering gemaakt.

Patiënten met een afspraak worden gebeld 
Wij bellen patiënten twee dagen voor hun afspraak op de polikliniek om hen vragen te stellen over eventuele corona gerelateerde klachten. Wij willen voorkomen dat patiënten met corona gerelateerde klachten de spreekuurcentra komen bezoeken. 

Looproute spreekuurcentra
In de spreekuurcentra  volgt u de aangegeven looproute (eenrichtingsverkeer). De ingang is niet meer ook de uitgang. Volg de instructies bij de spreekuurcentra op. 

Kom op de afgesproken tijd
Wij verzoeken u om op de afgesproken tijd (maximaal een paar minuten eerder) naar binnen te gaan om drukte te voorkomen. 

Geen vrije inloop spreekuurcentra
U kunt alleen op afspraak naar de spreekuurcentra komen. Zonder een afspraak kunt u de spreekuurcentra niet bezoeken. Indien u een verwijzing heeft, kunt een afspraak maken via (0318) 43 43 45. 

Corona gerelateerde klachten
Wij kunnen in de spreekuurcentra geen patiënten met corona gerelateerde klachten ontvangen. Heeft u onderstaande klachten, dan kunt u geen afspraak maken bij onze locaties in Barneveld en Veenendaal. Bekijk hieronder de corona gerelateerde klachten: 

  • temperatuur hoger dan 38  graden en/of
  • verkoudheid en/of
  • hoesten en/of
  • benauwdheid en/of
  • reuk- en/of smaakstoornis en/of
  • griepverschijnselen, zoals spierpijn, vermoeidheid, malaise (algehele staat van ongemak)

Verplichte maatregelen in de spreekuurcentra
Wij willen u nadrukkelijk vragen om de volgende maatregelen te hanteren:

Nieuwsoverzicht