Met coronavirus besmette patiënt opgenomen in Ziekenhuis Gelderse Vallei

14 March 2020

In Ziekenhuis Gelderse Vallei is een patiënt opgenomen die besmet is met het coronavirus (COVID-19). Dit bleek uit de test. Deze patiënt is vanaf opname in isolatie behandeld.

Ziekenhuis Gelderse Vallei is voorbereid op de eventuele komst van grote aantallen patiënten die besmet zijn met het coronavirus. Patiënten kunnen hiervan iets merken doordat er bijvoorbeeld patiënten naar andere afdelingen worden verplaatst in het ziekenhuis. Ook kunnen niet-acute ingrepen, afspraken en onderzoeken worden verschoven of poliklinische afspraken telefonisch afgehandeld.

Meer informatie

Ziekenhuis Gelderse Vallei volgt de adviezen en instructies van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en de GGD (Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden) op. Voor de laatste stand van zaken rondom het coronavirus, verwijzen wij u graag naar de website van het RIVM. Op deze site wordt heldere uitleg gegeven over het nieuwe virus en worden duidelijke antwoorden gegeven op veelgestelde vragen. U kunt ook bellen naar het landelijke telefoonnummer voor informatie over het coronavirus is 0800-1351 (tussen 8.00 en 20.00 uur). 

Voor specifieke vragen over de situatie in Ziekenhuis Gelderse Vallei verwijzen we u naar onze pagina met veelgestelde vragen.

Nieuwsoverzicht